Boekbespreking ‘Van China naar Suriname’

In september 2019 is er een bijzonder kinderboek gepresenteerd, dat lezers een goede indruk geeft van hoe de eerste Chinezen naar Suriname zijn gekomen. De titel van het boek is ‘Van China naar Suriname’ en het is geschreven door de auteur Eve Huang Foen Chung, die op 8 april 1971 in Paramaribo is geboren. Zij vertelt in dit boek over haar eigen familiegeschiedenis. Wij stimuleren hierbij jong en oud om dit historisch kinderboek te lezen! De omslagillustratie is van Steve Ammersingh en de illustraties in het boek zijn van Desmond Kerk.

Wij maken kennis met A Chung Ko, die in 1956 zijn armoedige dorp in China verliet. Als verstekeling reisde hij eerst naar Hong Kong. Via Parijs en Cayenne bereikte hij St. Laurent du Maroni. Hij stak illegaal per korjaal de rivier over. Op het strand van Albina wachtte zijn vader hem op. Paramaribo werd zijn nieuwe woonplaats. Hij was op zoek naar een beter leven. Met vallen en opstaan en een beetje geluk, lukte het hem zijn doelen te bereiken.

Zijn kinderen zijn lai-aps, Surinaamse Chinezen. Suriname is hun thuis geworden en daar zijn ze hun voorouders dankbaar voor!

Het kinderboek ‘Van China naar Suriname’ is voor SRD 70,-verkrijgbaar bij Publishing Services Suriname, Van Idsingastraat 133, telefoon 8784120/ 520513.

Delen

Reakties

Eén reaktie op “Boekbespreking ‘Van China naar Suriname’”

  1. Els Jap-A-Joe 04/11/2019 om 11:25 am

    Waar is het te verkrijgen??

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.