Dagverslag KBF Para 2014 – Dag 2

Competities 'Vertellen' en 'Zingen'

Competities ‘Vertellen’ en ‘Zingen’

Donderdag 29 mei 2014

Dag 2 van het Kinderboekenfestival Para was een stralende dag! Veel zon, veel blije kinderen en veel bijzondere activiteiten! Vanwege het grote aantal bezoekers dat op deze dag verwacht werd, moest er een derde dagdeel aan het programma worden toegevoegd. Dit betekende dat de eerste groep bezoekers om half 9 met activiteiten begon, de tweede groep om 10.00 uur en de derde groep om half 12.

Omstreeks 11.00 uur kreeg het Kinderboekenfestival onverwachts bezoek van de minister van Handel en Industrie. Minister Tosendjojo bezocht gedurende een uur diverse activiteitenstands, bemoedigde de kinderen en maakte tijd vrij om met de organisatoren van gedachten te wisselen over structurele fondswerving voor het Kinderboekenfestival.

Ook met de DC van Para werd op deze dag een positief gesprek gevoerd over bestrijding van de kosten. Het festival werd op donderdagmorgen 29 mei door 2150 kinderen bezocht. Hoogtepunten op het middagprogramma waren de finalewedstrijden van de onderdelen Vertellen en Muziek en zang, alsook de boekpresentatie van het nieuwe jeugdboek ‘Tiffany’ geschreven door Marja Themen. De opkomst voor de wedstrijden was overweldigend! Precies om vijf uur begon de finale van de vertelwedstrijd en om zeven uur eindigde de finale van de muziekwedstrijd.

De uitslagen waren alsvolgt:

  • Vertelkampioen: Daniëlle Biswane van de St. Bernardusschool, nummer 2 werd Jamilla Bruinhart van de A. Pengelschool, nummer 3 werd Asmari Loeders van de St. Ferdinandschool.
  • Zang- en muziekkampioen: St. Bernardusschool, op de tweede plaats eindigde OS Onverdacht en op de derde plaats OS Rijsdijk.

Ook werden op deze middag de uitslagen van de Teken- en schilderwedstrijd voor de onderbouw en bovenbouw bekend gemaakt.

De boekpresentatie werd ingeleid met het gedicht ‘Ik geloof in jou’ en vervolgens stelden enkele jeugdigen de auteur vragen over het thema van het boek, de doelgroep en de redenen waarom zij voor het onderwerp ‘tienerzwangerschap’ heeft gekozen. De novelle Tiffany van Marja Themen is bij Stichting Projekten tegen een introductieprijs van SRD 7,50 te koop.

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Dagverslag KBF Para 2014 – Dag 2”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.