Dagverslag KBF Paramaribo 2014 – Dag 2

Voorleeskampioenen lezen voor uit de nieuwe boeken

Voorleeskampioenen lezen voor uit de nieuwe boeken

Dinsdag 4 maart 2014 “Dag van het Voorlezen”

De tweede dag begon ook stralend, een vrolijke dagopening met alle medewerkers en de eerste bezoekertjes. Voor de “Dag van het Voorlezen” waren speciale gasten uitgenodigd die in verschillende stands een stukje uit hun lievelingsboek voor lazen. Het zijn de voorleesambassadeurs die al eerder hebben voorgelezen en die de voorleeskampioenschappen van het jaar 2013 hebben getraind. Zo is er voorgelezen door Melissa Benjamin van de STVS, Xaviera Kross van het Jeugdjournaal, Henk Brandon van SCF, Meredith Essed van De Surinaamsche Bank, Verginia Elliot van de Amerikaanse Ambassade, Annemarie Sanches van Apintie en last but not least ons Assembleelid Harish Monarath. Natuurlijk zijn er in 2014 ook voorleeskampioenschappen. Op 15 juni zullen alle schoolkampioenen bekend zijn waarna de regionale kampioenschappen zullen plaats vinden. Blijf het volgen op deze website.

Het belang van voorlezen is inmiddels bekend bij alle opvoeders en in veel gezinnen en op scholen wordt steeds vaker voorgelezen. Natuurlijk moeten er voldoende spannende en leuke en mooie boeken zijn en daar werkt de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname ook aan. Er is een Boekenfonds en vanuit dat fonds wordt ieder jaar een aantal boeken uitgegeven.

Natuurlijk is dat dit jaar ook weer het geval. En vanzelfsprekend werden die boeken op de dag van het voorlezen gepresenteerd. Het eerste boek “Torby en Zandi” van Alwin Breinburg werd gepresenteerd door bestuursleden van Stichting Lezen.

Kinderen uit Commewijne mochten een exemplaar het boek “Puppie’s Verhaal” in ontvangst nemen omdat de schrijfster/illustratrice Vanessa Paulina het boek samen met kinderen van Commewijne heeft getekend. Het boek “Tocht over de Rivier” werd gesponsord door de Ninon Brunings Foundation en door de Stichting Wereldsmissiehulp. Een exemplaar van het derde boek in deze serie, “Wat word ik later” werd in ontvangst genomen door kinderen van het Emmausinternaat.

Het boek is gesponsord door familieleden van een oud-medewerkster van Stichting Projekten, Liselotte van den Velde. Wat een geweldig leuk initiatief!!

Hiermee is de serie “Welzijn”, geschreven en getekend door Vanessa Paulina, afgerond.

Natuurlijk was er deze middag weer een speurtocht. Iedere middag voeren de kinderen opdrachten uit en aan de hand daarvan worden de wedstrijdformulieren ingeleverd. Om 7 uur wordt dan vanuit de formulieren een tiental winnaars gekozen die met een mooie prijs naar huis gaan.

Foto’s

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Dagverslag KBF Paramaribo 2014 – Dag 2”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.