Dagverslag KBF Paramaribo 2014 – Dag 3

Drukte op het KKF terrein

Drukte op het KKF terrein

Woensdag 5 maart 2014 “Dag van I.C.T. (Information Communication Technology)”

Ook de derde dag van het Kinderboekenfestival 2014 begon en eindigde stralend, de weergoden zijn het KBF zeer goed gezind.

Woensdag, de dag van ICT. Bij de dagopening werd iedereen gevraagd een aantal vriendelijke sms-jes naar elkaar te sturen en een aantal Skype-sessies stonden op het programma. Maar eerst werd de vlag gehesen en het themalied gezongen:

”Heel het leven is groeien, kijk eens goed om je heen,
Wat is nodig om op te groeien, je bent niet alleen,
Boeken, daar groei je mee op, groeien, met lezen aan top.”

Al snel vulde het terrein zich met weer heel veel enthousiaste kinderen en in de stands werd weer heel veel beleefd en geleerd. Bijvoorbeeld in de Staatsoliestand wordt uitgelegd hoe belangrijk goede voeding is. Alle kinderen die in de stand van Staatsolie zijn geweest, weten nu waarom bruin brood gezonder is en hoe je een gezonde boterham kunt klaarmaken. En ze kunnen zelf een boterham klaarmaken want dat hebben ze ook geleerd. Met gezonde voeding groei je beter.

In de stand van De Surinaamsche Bank worden prachtige vlinders gemaakt en de kinderen leren ook hoe een klein, bijna onzichtbaar eitje een prachtige vlinder wordt! De stand ziet er prachtig uit, net een tropische tuin.

De stand van de DSB

De stand van de DSB

De stand van de Stichting Lezen werkt samen met het WWF, daar leren de kinderen alles over onze eigen natuur. Daar vertelt Alwin Breinburg over de bedreigde schildpadden. Hij heeft er zelfs een boekje over geschreven “Torby en Zandy”, een spannend boekje dat gelukkig goed afloopt.

In de stand van Godo is het helemaal feest: daar kun je een leuk boekje kopen “Happy’s wens” en ieder boekje heeft een lot. De hoofdprijs van de loterij is een reis naar een SLM-bestemming die je zelf mag kiezen, voor een kind en een ouder. De boekjes zijn op het KBF te koop en Happy is er zelf bij…

In de ochtend hebben kinderen van de Polanenschool geskyped met Miles en Isis Polanen en hun vriendje Boet. Die wonen in Amsterdam. Het werd een gezellig gesprek. De kinderen vertelden wat er allemaal te beleven was op het KBF en Miles en Boet vertelden dat ze met de autootjes aan het spelen waren.

’s Middags werd door kinderen van Huize Tamara en Huize Koningskinderen geskyped met elkaar. De ene groep was in het theater en de andere groep in een van de computerlokalen. Dat was echt gezellig want zo zit je vriendje nog naast je en zo zie je hem op een heel groot scherm in het theater. Kortom de dag van de ICT was heel gezellig.

Er waren zoveel kinderen ’s middags op bezoek dat er wel 20 prijsjes gewonnen zijn door de deelnemers aan de speurtocht. Zo zie je dat het KBF echt heel erg leuk is….

Foto’s

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Dagverslag KBF Paramaribo 2014 – Dag 3”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.