Dagverslag KBF Paramaribo 2014 – Dag 5

Drukte op het KKF terrein

Drukte op het KKF terrein

Vrijdag 7 maart 2014 “Dag van de Talenten”

Bij de dagopening werd iedere standhouder gevraagd nog eens bijzonder te letten op de talenten van ieder kind. Want ieder kind heeft talenten alleen weten we soms niet precies waar die liggen. Heb je een talent om te praten of om te zingen of om te tekenen of om te rekenen of om te koken of om te dansen of noem maar op…. Ontdek je talent en ontwikkel het zodat je er later veel succes mee zal hebben.

Deze dag was de laatste KBF-schooldag en het leek wel extra extra druk! Zoveel schoolkinderen en toch liep alles rustig en ordelijk. De leerkrachten en de kinderen genoten van alle activiteiten en hebben heel veel geleerd.

Een van de belangrijke gasten van vandaag was de Directeur van Onderwijs, de heer Robert Peneux. Hij werd begeleid door Juan Pawiroredjo, de nieuwe enthousiaste PR-officer van Minov. Directeur Peneux heeft met belangstelling een ronde over het terrein gemaakt, hoewel de meeste kinderen al weer terug naar school waren. Maar het was ook de Directeur van Onderwijs duidelijk dat het Kinderboekenfestival moet blijven bestaan en dat het een wezenlijk deel van de opvoeding en opleiding van onze jeugd moet uitmaken.

Muziek in de oren van het bestuur van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname!!!

Weet je bijvoorbeeld hoe je van watjes een mooi schilderijtje kunt maken? Maak een tekening van een eendje en maak van watjes kleine kleine bolletjes. Die bolletjes plak je met een beetje lijm op je tekening en hup, je hebt een schattig schilderijtje.

En de interviews door de “persmensen” van de SRS en De Ware Tijd ging gewoon door. Een aantal mensen is geïnterviewd en het gesprek werd uitgezonden via de SRS.

Natuurlijk was het middagprogramma gereserveerd voor de talenten. Het was de Day of the Champions, alle kampioenen van de school- en de regiowedstrijden mochten hun medaille en hun prijs in ontvangst nemen. Wat is er toch veel talent in ons land en we drukken alle champions op het hart om verder te werken met hun talenten.

Foto’s

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Dagverslag KBF Paramaribo 2014 – Dag 5”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.