Energie Educatiespel van Stichting Kinderboekenfestival

In oktober 2018 ontwikkelde de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname het Energie Educatiespel, waarmee KBF participeerde in de eerste Energiebeurs in Suriname georganiseerd door de N.V. ENERGIE BEDRIJVEN SURINAME. Het doel van het Energie Educatiespel is om jong en oud op een speelse manier bewust te maken van een verantwoorde manier om in het dagelijks leven met energie om te gaan. Tijdens de introductie van het Energie Educatiespel op de Energiebeurs werden enkele correcties in de spelregels aangebracht, waarna een nieuwe versie van het Energie Educatiespelbord werd uitgebracht, compleet met spelregels, kaarten, pionnen, fiches en dobbelstenen.

Bueno Bibazschool te Nickerie

Op uitnodiging van de EBS heeft een team van Stichting Kinderboekenfestival de gelegenheid gehad om het aangepaste Energie Educatiespel op twee lokaties in Suriname uit te proberen. Zo werd op vrijdag 26 juli 2019 een bezoek gebracht aan de Bueno Bibaz Muloschool in Nickerie om het spel daar met leerlingen en leerkrachten uit te voeren. Een vertegenwoordiging van de EBS leidde de activiteit in en gaf aan waarom het belangrijk is om verstandig met energie om te gaan. Het spel werd tegelijkertijd in drie tweede klassen uitgevoerd en de meeste deelnemers aan het spel gaven aan dat zij het kinderboekenfestival bezocht hebben toen zij op de basisschool zaten. Per lokaal werden de leerlingen in vier groepen verdeeld, die elk een team vormden. Elk team mocht een pion uitkiezen en met elkaar discussiëren over het antwoord op de vragen. De spelers waren zeer enthousiast en aan het eind vroegen zij waar, wanneer en voor hoeveel geld het Energie Educatiespel te koop is.

Op maandag 5 augustus 2019 werd de reis naar Moengo ondernomen, waar de Hubertus Waaldijk Muloschool was uitgekozen om het Energie Educatiespel uit te voeren. De leerlingen van drie klassen namen deel aan het spel en ook hier zeiden veel leerlingen dat ze vroeger het Kinderboekenfestival bezocht hebben. Per klas werden de deelnemers in vier teams opgedeeld. Aan het spel ging een toespraak van een vertegenwoordiger van de EBS vooraf. Elk team streefde ernaar om winnaar te worden, want de vertegenwoordiger van de EBS had prachtige prijzen voor de winnende teams meegenomen. Tot de prijzen behoorden ijsboxen en ventilatoren. Deelnemen aan het Energie Educatiespel was voor de leerlingen van Moengo een feest! Het bleek dat enkele vragen eerst uitgelegd moesten worden, alvorens de spelers begrepen waar het om ging en zij hebben zich toen ingezet om succesvol te zijn. Alle deelnemers hebben genoten van deze educatieve manier om over energie te leren. De activiteit van Stichting Kinderboekenfestival was zowel op Moengo als in Nickerie een groot succes! De evaluatie heeft een eindproduct opgeleverd dat aan alle eisen voldoet. Het komend schooljaar zal het Energie Educatiespel van Stichting KBF zowel in groot formaat als in klein formaat voor het publiek verkrijgbaar zijn.

Paramaribo, augustus 2019
Agnes Ritfeld

Delen

Reakties

Eén reaktie op “Energie Educatiespel van Stichting Kinderboekenfestival”

  1. Els Jap-A-Joe 13/08/2019 om 1:54 pm

    Heel leuk, ik hoop dat jullie het voor kerst zo ver zijn. Ik wil grasg zo’n spel

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.