Gewijzigde Strategie KBF 2015 Brokopondo

KBF Paramaribo 2014

KBF Paramaribo 2014

Beste vriend van het Kinderboekenfestival,

Graag willen wij u informeren over ons besluit m.b.t. het Kinderboekenfestival 2015 Brokopondo. Eerst zullen wij proberen u zicht te geven in de complexiteit van het probleem. De organisatie van het Kinderboekenfestival (KBF) heeft ruim een jaar van te voren de data en locaties van het KBF 2015 gepland en bekendgemaakt. Daarbij zijn verschillende bronnen geraadpleegd en is rekening gehouden met verschillende factoren z.a: schoolperiodes (toets enz.), vakanties en vrije dagen, de verkiezingen in 2015, beschikbaarheid menskracht (studenten van binnen- en buitenland, vrijwilligers). In onze visie is het KBF een nationaal evenement en moeten we alle districten aandoen. Vandaar dat gepland is om per jaar steeds 3 andere districten en Paramaribo te bezoeken met het KBF. Op die manier hebben we in 3 jaren met het thema ‘Groeien’ alle districten en zoveel mogelijk kinderen in Suriname bereikt. Voor 2015 zullen van januari tot en met april respectievelijk de districten Saramacca (28-30 januari), Brokopondo (18 -20 februari), Paramaribo (23 -28 maart) en Wanica (27 -30 april) aan de beurt komen.

Vanwege het feit dat donderdag 19 februari plotseling een nationale vrije dag is geworden, kan het Kinderboekenfestival van Brokopondo niet als gepland worden uitgevoerd op 18, 19 en 20 februari. Verschuiven van dit festival naar een later tijdstip in het jaar is echter ook niet mogelijk; 25 februari en 6 maart zijn ook nationale vrije dagen, in de maand mei worden verkiezingen gehouden, en in juni en juli zijn de leerlingen bezig met de schoolteams zich klaar te maken voor het goed afronden van het schooljaar. Volgens planning start de organisatie van het KBF in augustus met de voorbereiding van de festivals voor het daarop volgend jaar, 2016.

U begrijpt dat dit slechts een deel is van het probleem. Want intussen hebben de kinderen en leerkrachten van Brokopondo zich voorbereid. De stichting heeft afspraken lopen met standhouders, stagiaires/ studenten, partners en externe dienstverleners. Ook voor de verschillende organisaties/ bedrijven die met ons meetrekken heeft dit consequenties.

De Stichting Projekten heeft samen met de Nationale Stichting Kinderboekenfestival het besluit genomen om onze gestelde doelen na te streven, ook met de leerlingen van Brokopondo. Vanuit deze visie is, na diverse overwegingen, de volgende strategie voor het Kinderboekenfestival Brokopondo ontwikkeld:

  • Een eendaags evenement in het district Brokopondo op woensdag 18 februari: feestelijke finale van de KBF-wedstrijden en presentaties te Klaaskreek met alle scholen van Brokopondo. Het gaat om de muziek-, zang- en danswedstrijd, vertelwedstrijd, teken- en fotowedstrijd). De ruimte waar de activiteit zal plaatsvinden, zal zodanig worden ingericht, dat iedere deelnemer en elke bezoeker leesplezier kan ervaren! Er zullen verschillende presentaties en activiteiten plaatsvinden, zodat op deze manier toch een stukje KBF-vreugde rondom ‘groeien en bloeien’ kan worden beleefd.
  • Festivalbezoek door leerlingen en leerkrachten zal als volgt worden geregeld. Op zaterdag 28 maart nemen alle leerlingen van het vierde, vijfde, zesde, zevende en achtste leerjaar (de klassen 2, 3, 4, 5 en 6) en VOJ-leerlingen uit Brokopondo deel aan het Kinderboekenfestival in Paramaribo, KKF beursterrein. Op donderdag 30 april zullen de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar (kleuter A, kleuter B, klas 1) en peuterscholen of crèches uit Brokopondo participeren in het Kinderboekenfestival in het district Wanica te Lelydorp.

Het transport van deze groep kinderen vanuit Brokopondo naar het Kinderboekenfestival te Paramaribo en Wanica zal goed geregeld moeten worden. Hierbij zullen we een beroep doen op verschillende instanties voor ondersteuning.

Als dit allemaal volgens plan verloopt, hebben we invulling gegeven aan drie Kinderboekenfestivaldagen voor de scholen van het district Brokopondo. We hopen natuurlijk dat de scholen van Brokopondo er het maximale uit zullen halen.

We vragen uw begrip en medewerking m.b.t. het bovenstaande en rekenen op uw ondersteuning, zodat we gezamenlijk de gestelde doelen kunnen behalen.

Met vriendelijke groeten,

Het KBF-team

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Gewijzigde Strategie KBF 2015 Brokopondo”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.