Implementatie Energie Educatiespel van Stichting KBF

In oktober 2018 participeerde Stichting Kinderboekenfestival in de allereerste Energiebeurs in Suriname georganiseerd door de N.V. Energie Bedrijven Suriname, de EBS. Het doel van deze Energiebeurs was om de Surinaamse gemeenschap bewust te maken van duurzaam of efficiënt energieverbruik en een grote groep mensen kennis te laten maken met hernieuwbare energie.

In de stand van Stichting Kinderboekenfestival werd een speciaal voor deze gelegenheid ontwikkeld educatief spel gespeeld. Het spel van Stichting Kinderboekenfestival heet het Energie Educatiespel en het is bestemd voor kinderen vanaf 10 jaar. Spelenderwijs leer je belangrijke dingen over omgaan met energie, over groene energie, grijze energie, gele energie en rode energie.

Het spel dat in een draagbare buis verpakt is, bestaat uit:

 1. Speeldoek van 1,5 x 1,5 m
 2. Handleiding met spelregels, vragen en antwoorden
 3. Speelkaarten (35 stuks):
  • Groene kaarten (5 stuks)
  • Gele kaarten (5 stuks)
  • Rode kaarten (5 stuks)
  • Grijze kaarten (5 stuks)
  • Witte kaarten (5 stuks)
  • Blauwe kaarten (10 stuks)
 4. Dobbelsteen van 10×10 cm
 5. Fiches (100 stuks)
 6. Pionnen (6 stuks)

Vanwege de lock down in verband met de Coronacrisis waren wij genoodzaakt het Energie Educatiespel in stilte te implementeren. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door mevrouw Chiquita Resomardono, voormalig staflid van de EBS en een serieuze energiedeskundige op wiens initiatief Stichting Kinderboekenfestival met een educatieve stand voor jong en oud participeerde in de allereerste Energiebeurs in Suriname. Zij zal het Energie Educatiespel promoten onder studenten op het Poly Technisch College en onder studenten Milieuwetenschappen op de Anton de Kom universiteit!

Voorzitter Sigmund Proeve van Stichting Kinderboekenfestival doneerde een exemplaar van het Energie Educatiespel aan het Kindereducatiecentrum in oprichting. Zoals bekend zal dit educatiecentrum voor kinderen in de nabije toekomst op het terrein van Stichting KBF in de Cultuurtuin worden opgezet.

Ook heeft de familie van KBF-bestuurslid Vandana Ramlal-Chander een exemplaar van het Energie Educatiespel aangeschaft voor gebruik in breed familieverband tijdens de Covid-19 lock down-periode. Hierna zal mevrouw Ramlal op diverse pedagogische opleidingen en tijdens uiteenlopende trainingen gebruik maken van het Energie Educatiespel ter bevordering van de energiebewustwording.

Momenteel is het Energie Educatiespel alleen in groot formaat voor specifieke doelgroepen te koop bij het projectteam van Stichting Kinderboekenfestival.

Instructies en informatie over de spelregels van het Energie Educatiespel, gepresenteerd door Letitia Tjen Atak, zijn ook op deze site te bekijken.

Delen

Reakties

Eén reaktie op “Implementatie Energie Educatiespel van Stichting KBF”

 1. Pingback: Kinderboekenfestival Suriname » Uitleg over het Energie Educatiespel

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.