KBF-bestuur maakt kennis met Ambassadeur Henk van der Zwan

Ambassadeur Henk van der Zwan

Op dinsdag 29 juni jl. van 14.00 tot 14.45 uur heeft het KBF bestuur, vertegenwoordigd door voorzitter Sigmund Proeve en secretaris Agnes Ritfeld, een kennismakingsbezoek gebracht aan ambassadeur Henk van der Zwan van het Koninkrijk der Nederlanden. Henk van der Zwan, die sinds september 2020 als zaakgelastigde fungeerde, bood op woensdag 10 februari 2021 zijn geloofsbrieven aan president Chandrikapersad Santokhi aan. De Nederlandse Ambassade in Suriname had met deze benoeming na een onderbreking van zeven jaar eindelijk weer een Nederlandse ambassadeur.

Het kennismakingsbezoek had tot doel de banden tussen de Nederlandse Ambassade en Stichting Kinderboekenfestival te hernieuwen en ondersteuning te vragen voor de educatieve activiteiten van de stichting, met name het Kindereducatiecentrum. Auteur Tessa Leuwsha, beleidsmedewerker Cultuur, Sport, Erfgoed en Twinning, met wie Stichting KBF na indiening van het projectdossier Kindereducatiecentrum in 2019 reeds had gesproken, was ook aanwezig bij deze ontmoeting. Tijdens het bezoek werd gesproken over de historisch geworden groots georganiseerde kinderboekenfestivals, de ondersteuning van de Nederlandse Ambassade, enkele hoogtepunten in de leesbevorderingsactiviteiten en de transformatie naar een permanent Kindereducatiecentrum.

Er werden drie kinderboeken aangeboden om de thema’s te illustreren:

 1. Tranen van Moeder Aarde: milieu
 2. Amaisa gaat sparen: vroege taalstimulering
 3. Pelifant en Olikaan: meertaligheid

Enkele onderwerpen die tijdens het gesprek aan de orde kwamen:

 • de noodzaak van educatie en vorming, vooral in coronatijd;
 • het belang van taalvaardigheid voor denken en ontwikkeling;
 • het bereiken van kinderen in het binnenland; de boekenboot;
 • samenwerkingspartners in Nederland; Nederlandse Taalunie, Stichting Boekids, CPBN, Stichting Lezen;
 • onze samenwerking met CCS, gebruikmaking van hun faciliteiten (KBF workshops en wedstrijden);
 • organisatiestructuur stichting KBF, financiële verantwoording;
 • werken met vrijwilligers en stagiaires van hogescholen in Nederland en België;
 • project van de Koninklijke Bibliotheek om 400 Surinaamse boeken te digitaliseren ism Stichting Boekportaal (70 kinderboeken van Stichting KBF zijn hiervoor opgestuurd).

De ontmoeting met Ambassadeur Henk van der Zwan en mevrouw Tessa Leuwsha was zeer aangenaam en opent deuren voor ondersteuning van educatieve projekten uit te voeren door Stichting Kinderboekenfestival!

Paramaribo, juli 2021
Agnes Ritfeld

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “KBF-bestuur maakt kennis met Ambassadeur Henk van der Zwan”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.