KBF bestuursleden lezen voor gedurende de Nationale Voorleesweek

Voorlezen is nog altijd het middel bij uitstek om kinderen plezier in lezen te laten beleven en liefde voor boeken bij te brengen! In het kader van de nationale voorleesweek die van zondag 4 tot en met zaterdag 10 maart 2018 in Suriname georganiseerd werd, hebben diverse KBF-bestuursleden op scholen en in instellingen voorgelezen!

Stichting Kinderboekenfestival heeft het voornemen om dit jaar de voorleesactiviteiten weer structureel aan te pakken. Zij heeft de voorleesdag als aanknopingspunt aangegrepen. Via onze website geven wij door middel van foto’s enkele indrukken van de voorleesactiviteiten!

Nationale Voorleesweek

Op woensdag 7 maart mocht Yvonne Caprino in de zesde klas op de R.E.C. Dothschool voorlezen. Zij koos ervoor om uit het reuze kinderboek ‘Pelifant en Olikaan’ van Marjanne Prins en Joes Wanders voor te lezen. Het is een kinderboek dat in 2010 tijdens het Kinderboekenfestival in Brokopondo tot leven kwam. De kinderen konden genieten van de belevenissen van Pelifant en Olikaan, die evenals vele mensen niet tevreden zijn met de manier waarop ze geschapen zijn.

Behalve het voorgelezen boek, mochten de kinderen een doos vol kinderboeken bekijken en daaruit één kiezen om zelf te lezen. Zo werd de schoolbibliotheek en mediatheek spontaan aangevuld met enkele kinderboeken van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname!

Op de H.P.G. Latourschool was de voorleesdag op vrijdag 9 maart gepland en de leerlingen mochten genieten van verhalen van verschillende voorleesooms en tantes. Vandana Ramlal van het KBF-bestuur las de leerlingen van de onderbouw voor uit het kinderboek ‘Kakak, de kakkerlak en mevrouw Oma’ van Indra Hu-Ramdas en zij maakte er voor de kids een speciale voorleesactiviteit van compleet met ballonen en taart!

In de tweede klas van de R.E.C. Dothschool las Agnes Ritfeld voor uit het nieuwste prentenboek van Suriname ‘Blij met een ei’ geschreven door Margerie Stakel en geïllustreerd door Jurmen Kadosoe.

Het verhaal gaat over Andy en zijn Bruine Kip, die samen een week lang op zoek zijn naar een gezonde plek om een ei te kunnen leggen! Op een erf in de Natuurlaan zijn er voldoende bomen, plantjes, bloemen, vlinders, kikkers, poesjes en andere vriendjes. En op het erf is er voldoende zand voor Bruine Kip om in te krabben! Bruine Kip vindt bij het krabben heerlijke wormpjes en daardoor kan Bruine Kip uiteindelijk een gezond, mooi, lichtbruin ei leggen!

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “KBF bestuursleden lezen voor gedurende de Nationale Voorleesweek”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.