KBF Updates

Bestuursaanvulling officieel ingeschreven in het Stichtingen Register

Na twee jaar geleden toegetreden te zijn tot het bestuur van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname, heeft per 22 oktober 2020 de officiële inschrijving in het Stichtingen Register plaatsgevonden van de bestuursleden mevrouw Vandana Ramlal-Chander, Commissaris, en de heer Harvey Creton, Penningmeester. Sinds januari 2016 is het bestuur vanwege diverse omstandigheden niet in voltallige setting bijeengekomen. Hierdoor hebben beleidskwesties als wijziging statuten, goedkeuring KBF-Meerjarenprogramma 2017–2021 en instelling beheersstructuur Kindereducatiecentrum stil gestaan! Het ligt in de bedoeling de draad in 2021 weer op te pakken en dit jaar tot een productief jaar te maken. In deze tijd van de coronapandemie, waarbij kinderen veel vrije tijd hebben, niet regelmatig naar school gaan, zich thuis vervelen, voorziet het aanbieden van stimulerend leesmateriaal in een bijzondere behoefte.

Leesbevorderingsactiviteiten van Stichting Kinderboekenfestival

Stichting Kinderboekenfestival is de afgelopen jaren op bescheiden schaal bezig geweest met het ontplooien van educatieve activiteiten, al dan niet in samenwerking met partnerorganisaties. In samenwerking met Nimos/ Redd+ werd het milieu-educatieprogramma ‘Trots op ons bos’ uitgevoerd. In het kader van particpatie in de Energiebeurs van de EBS ontwikkelden wij een Energie Educatiespel voor kinderen, dat als pilot op muloscholen in Nickerie en op Moengo werd uitgevoerd. De Energiewerkboeken voor de schooljeugd, die in samenwerking met de EBS zijn ontwikkeld, worden momenteel gedrukt.

Voorts heeft de stichting in samenwerking met de Anne Frank Stichting en de Commissie Anne Frank Tentoonstelling Suriname voor muloleerlingen de tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn’ georganiseerd in Wees Paraat.

Verder heeft de stichting kinderboeken te koop aangeboden tegen betaalbare prijzen. Behalve via bestuursleden zijn de door de stichting uitgegeven kinderboeken ook verkrijgbaar bij VACO, Office World, Prodimex en Faranaz Literair. Wij verheugen ons ook in de samenwerking met de organisatie Arki Wan Tori, die voorgelezen kinderverhalen via You Tube beschikbaar stelt. Alle verhalen zijn op deze Kinderboekenfestival website te beluisteren.

Stichting Kinderboekenfestival streeft er ook naar om dit jaar met behulp van de heer Cees Klapwijk van de Koninklijke Bibliotheek Nederland alle door de stichting uitgegeven kinderboeken te digitaliseren en via de mobiele leesapp ‘Lees je wijs’ aan te bieden. Zo hoopt Stichting Kinderboekenfestival een bijdrage te blijven leveren aan leesbevordering onder de Surinaamse jeugd en educatie.

Nieuw verschenen Surinaamse kinderboeken

Het is prachtig te vernemen dat er in de achter ons liggende periode zoveel nieuwe Surinaamse kinderboeken van de hand van (jonge) Surinaamse schrijvers in en buiten Suriname gepubliceerd zijn.

We noemen hier enkele van de nieuwe kinderboeken:

  1. Keemaya and the beach; geschreven door Andressa Hunsel
  2. A is van Anansi; geschreven door Rita Stuger
  3. Pipa de wonderkikker; geschreven door Clarissa Vaseur
  4. Opa wat is kokos?; geschreven door Jo-Ann Monsels
  5. Ik zal leren totdat ik moe ben; geschreven door Alphons Levens
  6. Mi Sranan; geschreven door Hilli Arduin, Rose-Marie Maître, Indra Hu, Karin Lachmising, Jerrel van Aerde
  7. Mijn eerste woordjes Sranantongo; geschreven door Darryl Veldman

De verwachting is dat al deze kinderverhalen hun weg naar de doelgroep zullen vinden, dat kinderen leesplezier zullen beleven en hun kennis kunnen verrijken!

Paramaribo, Januari 2021

Agnes Ritfeld

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “KBF Updates”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.