Kinderhuis Leliëndaal ontvangt Energie Educatiespel van Stichting KBF

Pupillen van Kinderhuis Leliëndaal zijn blij met hun creatief en educatief spel

De laatste weken wordt er in Suriname heel veel gesproken over energiebesparing, omdat de regering heeft aangekondigd dat de energietarieven per 1 juli 2021 veranderen, aangezien niet alle stroomrekeningen meer gesubsidieerd zullen worden. Dit betekent dat verbruikers beter moeten letten op hun energieverbruik en zo zuinig mogelijk met energie moeten omgaan als zij voortaan geen enorm hoog bedrag aan stroom willen betalen aan de EBS.

Er worden daarom allerlei tips gegeven om de stroomrekening laag te houden, bijvoorbeeld ‘Probeer de ijskast niet lang open te laten staan’, ‘Laat de lichten in huis niet onnodig branden’, ‘Laat de televisie niet de hele dag aan te staan als je er toch niet naar kijkt!”, “Laat de ventilator niet nodeloos draaien als je niet in de ruimte bent!”

Directrice Kinderhuis Leliëndaal ontvangt het Energie Educatiespel

Om de jeugd bewust te maken van hoe iedereen zuinig kan omgaan met energie, heeft Stichting Kinderboekenfestival in oktober 2018 een creatief ‘Energie Educatiespel’ ontwikkeld. Verschillende instellingen en personen hebben lang vóór het uitbreken van de coronapandemie in Suriname een exemplaar van het spel in ontvangst mogen nemen. Vanwege de lock downs lag de distributie enige tijd stil, maar op dinsdag 22 juni jl. ontving Kinderhuis Leliëndaal een groot formaat exemplaar van dit Energie Educatiespel van Stichting Kinderboekenfestival. Dit exemplaar voor de kinderen van het kinderhuis werd gesponsord door Ruth Pijpers-Botland. Ongeveer 50 kinderen die het bij hun eigen familie heel moeilijk hebben, wonen in Kinderhuis Leliëndaal van de Evangelische Broedergemeente in het disctrict Commewijne. De directrice van het kinderhuis, zuster Christina Diran, nam het exemplaar dankbaar in ontvangst. De kinderen gingen na ontvangst meteen aan de slag met het spel en hebben aangegeven er goed gebruik van te zullen maken. De directrice bedankte namens de kinderen de sponsor en Stichting Kinderboekenfestival voor het educatief spel. Stichting Kinderboekenfestival hoopt dat het spelen van dit groepsspel zal bijdragen aan de energiebewustwording van de kinderen in het tehuis en kinderen van de omgeving!

Paramaribo, juni 2021
Agnes Ritfeld

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Kinderhuis Leliëndaal ontvangt Energie Educatiespel van Stichting KBF”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.