KBF Nickerie 2014

Het 32ste Kinderboekenfestival ging dit jaar van start in het district Nickerie. Het thema dit jaar is ‘Groeien’. Elk festival wordt geopend met de uitvoering van een musical door kinderen uit het betreffende district waarbij zij op creatieve wijze de kenmerken van hun district naar voren brengen. Zo ook in Nickerie waar een twintigtal kinderen slechts twee weken maar wel heel hard heeft geoefend onder leiding van Sandra Purperhart. De uitvoering van de musical was succesvol en zorgde voor veel trotse gezichten van zowel ouders als kinderen.

Ondanks dat het festival in het teken van lezen staat, in het bijzonder lezen door kinderen en jongeren, was er voor elke leeftijdscategorie iets te doen dat niet met lezen te maken had. Zo was er een poppenkast en konden kinderen vlinders maken in een door De Surinaamse Bank gesponsorde tent. Tijdens het festival werd er ook aandacht besteed aan de ouders. Hen werd de mogelijkheid verschaft informatie te verkrijgen van de politie met betrekking tot huiselijk geweld, drank- en drugsgebruik en verkeersveiligheid. Ook werd er informatie verschaft door het PCS en diverse andere instellingen. De ouders werd meerdere malen op het hart gedrukt vooral hun kinderen te stimuleren om te lezen. “Wie verder wilt groeien, moet lezen!”, aldus dc Joeloemsing. Tijdens de opening werd bekend gemaakt dat het district Nickerie vanaf 2016 een geheel eigen Kinderboekenfestival zal krijgen. (Bron: DBSuriname).

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “KBF Nickerie 2014”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.