KBF Sipaliwini 2013

Hieronder ziet u enkele indrukken van de onlangs gehouden Kinderboekenfestival (KBF) 2013 in het district Sipaliwini.

De slotdag was met meer dan 1500 bezoekers uit Sipaliwini en Brokopondo de drukste dag van het driedaagse Kinderboekenfestival te Atjoni, waarmee het totaal gebracht werd op 3500 kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. In deze aantallen zijn de vele ouders en leerkrachten niet meegeteld. Deze 3500 kinderen hebben tijdens de activiteiten na kunnen denken over hun toekomst.

Het thema van het KBF was ‘welzijn’ en de slogan luidt: ‘Met mijn eigen idee werk ik goed mee, zodat ik zelf ook welzijn beleef!’ De vraag was steeds ‘Hoe bereik ik welzijn voor mijn omgeving en voor mezelf?’  Dus, wat wil ik met mijn leven, wat wil ik worden, wat moet ik zelf doen om dat te bereiken?  Heel bijzonder was dat alle kinderen de drie verzen van het KBF-themalied over welzijn uit het hoofd kenden en zongen. De kinderen van Sipaliwini hebben gezien en ervaren hoe leuk het is om te lezen, wat je allemaal uit boeken kunt halen en hoe belangrijk het is om te lezen.

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “KBF Sipaliwini 2013”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.