Presentatie ‘Lees je wijs’ mobiele leesapplicatie

De presentatie van de ‘Lees je Wijs’ mobiele app

Op maandag 21 november 2016 herdacht de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname de Internationale dag van de Rechten van het Kind middels de implementatie van een mobiele leesapplicatie voor kinderen. Met de implementatie van deze leesapp voor de jeugd hoopt het KBF behalve het leesplezier onder jeugdigen te bevorderen, ook bij te dragen aan educatie en vorming op het gebied van de moderne technologie.

De applicatie is in eerste instantie geïnitieerd door het KBF in samenwerking met één van de jeugdige goodwill ambassadeurs van het Kinderboekenfestival, Phill Michael Tevreden, toen hij nog manager was van Telesurs TMIL center op het complex van de Anton de Kom Universiteit.

Op 11 oktober 2015 werd de leesapp op de R.E.C. Dothschool gelanceerd tijdens de launch van het Kinderboekenfestival 2016. Begin 2016 nam de heer Romano Doulat de leiding bij TMIL over en na diverse onderhandelingen werd onder zijn leiding het appidee verder ontwikkeld door Natin stagiaire bij TMIL, Jonathan Tobi, in samenspraak met een team van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname en een pilotgroep bestaande uit 8  enthousiaste leerlingen van de R.E.C. Dothschool en hun mediatheekjuf.

De Leesapp kreeg de naam ‘Lees je wijs’, omdat je van lezen wijs wordt en omdat op de app vooral Surinaamse kinderboeken staan, die besproken zijn in het handboek ‘Lees je wijs’ van Els Moor dat in 2008 op het Kinderboekenfestival werd uitgegeven.

Het Kinderboekenfestival is met de implementatie van deze leesapp naar een technologisch hoger liggend niveau gegroeid! Het KBF hoopt met de implementatie van deze leesapp, behalve het leesplezier onder jeugdigen te bevorderen, ook bij te dragen aan educatie en vorming op het gebied van de moderne technologie in samenwerking met TMIL.

Tot en met maart 2017 is het publiek in de gelegenheid zonder kosten kennis te maken met en gebruik te maken van de leesapp. Per 1 april 2017 zal de leesapp echter alleen toegankelijk zijn via vouchers, die op verschillende manieren kunnen worden aangeschaft. Er zullen vouchers voor drie soorten app-abonnementen te koop zijn, namelijk:

  1. De schoolapp
  2. De persoonlijke app
  3. De familie-app

Onderstaand kunt u enkele berichten downloaden (PDF) die in de media zijn verschenen over de leesapp:

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Presentatie ‘Lees je wijs’ mobiele leesapplicatie”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.