Persbericht KBF Marowijne 2014

Nationaal Leger brengt kinderen naar Kinderboekenfestival

Nationaal Leger brengt kinderen naar Kinderboekenfestival

Scholen Boven Marowijne- en Tapanahoniegebied bezoeken het KBF te Albina

Het Kinderboekenfestival Marowijne 2014 mag nu al een succes genoemd worden, omdat het de organisatie gelukt is om ook kinderen van de ver gelegen gebieden aan de Marowijne- en Tapanahonierivier naar het festival te halen. Hoewel het tot nu toe niet duidelijk is hoe het boottransport van de scholen bekostigd zal worden, is het volgens Yvonne Caprino, directeur van Stichting Projekten, de beste keus die gemaakt is om leerlingen van de dorpen Loka Loka, Nason, Ampomatapu, Langatabiki, Dritabiki, Godoholo, Mooitaki, Stoelmanseiland, Gaakaba, Manlobi, Goninikrikimofo, Bigiston een tweedaags bezoek aan het festival aan te bieden. Juist voor deze doelgroep, die zelden in de gelegenheid is te profiteren van educatieve evenementen als het kinderboekenfestival, is het bijzonder belangrijk om kennis te nemen van de verschillende creatieve activiteiten en boekactiviteiten rondom het thema ‘groeien’.

Wat op dit moment zeker is, is dat het Nationaal Leger het transport van drie scholen op zich genomen heeft en dat zich drie sponsors hebben aangemeld om een bijdrage te leveren voor enkele vaten benzine! Agnes Ritfeld van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname is de sponsors die hiermee de noodzaak van ‘groeien’ van kinderen in het district Marowijne erkennen, dankbaar. Op het festival zijn er activiteiten bestemd voor kinderen, maar ook voor leerkrachten, ouders, verzorgers en studenten. Het thema is groeien en het district Marowijne, het onderwijs, kinderen, opvoeders, beleidsmakers, leidinggevenden moeten allemaal groeien in vele opzichten! Het themalied van het kinderboekenfestival wijst ons daarop: ‘Heel ons leven is groeien, kijk eens goed om je heen. Wat is nodig om op te groeien? Je bent niet alleen! Boeken: daar groei je mee op! Groeien: met lezen aan top!

Het KBF Marowijne 2014 wordt vrijdag 4 april officieel afgesloten.

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Persbericht KBF Marowijne 2014”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.