Slogan 2013

“Met mijn eigen idee werk ik goed mee
zodat ik zelf ook welzijn beleef.”

Je weet nu wat welzijn is! Het gaat over hoe jij en andere mensen zich voelen. Ben ik gezond? Heb ik voldoende te eten? Krijg ik liefde? Ben ik gelukkig? Hoe gaat het met de mensen om mij heen? Als je streeft naar welzijn, dan probeer je dus een zo fijn mogelijk leven te leiden. Je doet moeite en zet jezelf in om welzijn te bereiken.

Het thema van het jaar 2011, 2012 en 2013 is www.welzijn. De 3 W’s staan voor het wereldwijde web van het Internet, maar ook voor: weten, willen & werken. Het jaar 2013 is het laatste jaar van dit thema. De slogan van het jaar 2011 was “Als ik weet wie ik ben en wat ik kan, denk ik na over mijn toekomstplan.” Dit heeft te maken met weten. De slogan van 2012 was “Nu ik weet wat ik wil, ga ik blij op weg, ik streef naar welzijn en doe echt mijn best.” Dit heeft te maken met willen.

Jongetje met boeken

Werken is de laatste stap op weg naar welzijn.

Je hebt geleerd hoe je dingen te weten komt. Door veel te lezen. Ook door op de computer informatie te zoeken. Je weet nu wat je wilt. Je hebt jezelf vragen gesteld over bijvoorbeeld wat jij belangrijk vindt, waar je goed in bent en wat jou blij maakt.

Nu je weet wat je wil, kan je met jouw eigen ideeën aan de slag gaan! Het is tijd om te gaan werken met wat je weet en wat je wil!

Nu ga je de stap zetten en actie ondernemen. Als eerst kan je jezelf afvragen: Hoe ga ik dit aanpakken?

Schrijf je ideeën bijvoorbeeld op papier en bedenk waar je mee gaat beginnen. Je kan een idee hebben dat je direct kan uitvoeren, maar Je kan ook een idee hebben dat je pas over een aantal jaren kan uitvoeren. Wanneer je weet wat je later wil worden, kan je gericht daaraan gaan werken.

We worden aangespoord om te streven naar welzijn voor alle mensen! Werken jullie eraan mee om welzijn met elkaar te kunnen beleven?

“Met mijn eigen idee werk ik goed mee, zodat ik zelf ook welzijn beleef.”

Delen

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.