Sociale en financiële educatie voor de jeugd

Aan de Kanangalaan in de Cultuurtuin in Paramaribo worden voorbereidingen getroffen voor de oprichting van een Kindereducatiecentrum van Stichting Kinderboekenfestival. Vanuit dit Kindereducatiecentrum in oprichting is onlangs reeds een milieueducatieprogramma ‘Trots op ons bos’ ontwikkeld in samenwerking met het Nimos en REDD+. Sinds februari 2019 wordt dit educatief programma via verschillende televisiezenders uitgezonden.

Het Kindereducatiecentrum ontplooit ook activiteiten op het gebied van sociale en financiële educatie. Het is namelijk van groot belang dat de opgroeiende jeugd verantwoord leert omgaan met alle dingen, die in het leven van waarde zijn. Hierbij wordt een accent gelegd op dingen duurzaam zijn!

Het gaat onder andere om het bijbrengen van normen en waarden, over zelfonderzoek en ontdekking, onderscheid maken tussen feiten en geruchten, respect hebben voor anderen, keuzes maken, actie ondernemen, je rechten en verantwoordelijkheden kennen, spaarzaamheid, goed omgaan met de wereld om je heen, liefde voor het leven!

In de Global Money Week, die dit jaar wereldwijd van maandag 25 tot en met zaterdag 31 maart 2019 wordt gevierd, hoopt het Kindereducatiecentrum ook enige aandacht te besteden aan sociale en financiële vorming van onze jeugd.

In 2016 werd in het kader van 80 jaar Hakrinbank door ons een kindertelevisie programma ontwikkeld, bestaande uit 6 korte afleveringen.

De jeugd krijgt in de Global Money Week van het Kindereducatiecentrum de mogelijkheid om de afleveringen van ‘Het verhaal van Hank’ opnieuw te bekijken via de KBF-website en daaruit lering te trekken.

Het themalied van ‘Het verhaal van Hank’ luidt alsvolgt:

Kinderen in Suriname, luister eens naar Hank:
Samen sparen in Suriname met de Hakrinbank!

Kom, ontdek je talenten, onderzoek, doe mee!
Alle kinderen in Suriname, werk aan jouw idee!

Investeer in je toekomst! Heb je al een plan?
Positief zijn en werk, dan zie je toch dat alles kan!!!

Kijk naar de programma’s over sociale en financiële vorming en geniet ervan!

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Sociale en financiële educatie voor de jeugd”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.