Stichting Kinderboekenfestival benoemt ‘Milieu’ Goodwill Ambassadeur

De Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname zal op donderdag 30 september a.s. om 10.00 uur in de Cultuurtuin voor de zevende keer een talent uit de gemeenschap installeren tot KBF Goodwill Ambassadeur. KBF Goodwill Ambassadeurs zijn betrokken personen in binnen- en buitenland van wie wordt verwacht dat zij geheel vrijwillig bekendheid geven aan Stichting KBF en haar doelstellingen, KBF-activiteiten uitdragen in hun omgeving, ondersteuning bieden bij het zoeken naar zakenpartners en fondsen. Stichting Kinderboekenfestival maakt al ruim 10 jaren gebruik van de inzet en het netwerk van KBF Goodwill Ambassadeurs. Na de benoeming van Duncan Pinas, leesambassadeur in 2009, Phill-Michael Tevreden, ICT-innovator TMIL in 2011, Revinh Ramnandanlall, B4- Ondernemer in 2013, Widyai Jungerman-Gangadin, PR officer Staatsolie in 2015, Raissa Biekman, politicologe in 2017 en Roy Ristie, media promotor in 2019, is het nu de milieudeskundige Haydi Jolanda Berrenstein, die zal worden benoemd tot KBF Goodwill Ambassadeur speciaal voor het milieu. Dit houdt in dat zij door Stichting Kinderboekenfestival als deskundige wordt aangesteld bij educatieve activiteiten die met het milieu te maken hebben en dat zij een voorhoederol zal vervullen bij het uitvoeren van projecten op het gebied van milieueducatie en milieubewustwording in het Kindereducatiecentrum in de Cultuurtuin!

Goodwill Ambassadeur Haydi Berrenstein

De keuze voor Haydi Berrenstein laat zich alsvolgt verklaren.

In 2019 heeft Stichting Kinderboekenfestival met ondersteuning van Nimos/ Redd+ een milieuproject bestaande uit 6 educatieve filmpjes ‘Trots op ons bos’ uitgevoerd. Om de door Haydi Berrenstein verzamelde informatie met en voor kinderen toegankelijk te maken, vroeg Stichting KBF haar om alle programma’s te leiden en de kennis over onze Surinaamse bossen op een kindvriendelijke manier over te dragen. Deze educatieve filmserie is vanaf februari 2019 op diverste televisiestations, op de website van Stichting kinderboekenfestival en op You Tube te zien. In het jaar 2020 werd een nieuwe versie van de filmserie met gebarentaal èn met Engelse ondertiteling op de televisie vertoond, waardoor een groter publiek ervan kon profiteren. In het kader van de internationale dag van het Milieu werden de films in de maanden maart, april en mei 2021 diverse keren herhaald op diverse televisiezenders. Vanaf 2019 is Haydi Berrenstein dus als milieukenner en kennisoverdraagster te zien in de educatieve filmserie ‘Trots op ons bos’ van Stichting Kinderboekenfestival en sindsdien wordt ze door de jeugd bestempeld als ‘milieu-icoon’, expert op het gebied van milieu.

Goodwill Ambassadeur Haydi Berrenstein

Dr. Haydi Jolanda Berrenstein, MSc. werd geboren op 23 november 1964 te Paramaribo en studeerde eerst Biologie en Scheikunde op het IOL, waarvoor zij in 1985 via het Pedagogisch Getuigschrift haar onderwijsbevoegdheid en in 1991 haar MO-B akte behaalde. Vervolgens behaalde zij in 1994, met onderscheiding, haar Master of Science in Aquacultuur, aan de Universiteit van Gent, in Belgie.

In 2012 promoveerde zij aan de Anton de Kom Universiteit tot Doctor of Phylosophy (PhD) op het onderwerp ‘Stressfactoren en ecologische condities van de Mangrove-ecosystemen langs de kust van Suriname, met speciale aandacht voor de kust van Coronie’. Haydi Berrenstein heeft over het milieu verschillende documenten, boeken en documentaires gepubliceerd colleges verzorgd, studenten begeleid, ook tijdens de aktiviteiten van het Kinderboekenfestival in stad en district. Als nieuwe KBF Goodwill Ambassadeur voor het milieu zal zij nog meer belangrijke informatie over het milieu toegankelijk maken voor kinderen!

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Stichting Kinderboekenfestival benoemt ‘Milieu’ Goodwill Ambassadeur”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.