Stichting Kinderboekenfestival ontmoet milieuminister Tjon A Hing

Oriëntatiebezoek KBF terrein aan de Cultuurtuinlaan

Op maandag 5 juli jl. om 10.00 uur vond een ontmoeting plaats van Stichting Kinderboekenfestival met de minister Sylvano Tjon-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu op zijn kantoor aan de Swalmbergstraat 7. De stichting was vertegenwoordigd door twee bestuursleden, Voorzitter Sigmund Proeve en Secretaris Agnes Ritfeld en vanuit de Werkgroep Kindereducatiecentrum participeerden Coördinator Imgracia Joemrati en Secretaris Letitia Tjen-a-tak.

Het gesprek was positief en had een prettig verloop. Het was al gauw duidelijk dat Stichting KBF en de minister op eenzelfde lijn zitten voor wat betreft het milieubeleid. De minister was zichtbaar ingenomen met onze plannen voor het Kindereducatiecentrum, die in zijn ogen een toegevoegde waarde hebben. Hij  gaf aan dat wij in feite recht hebben te starten met de uitvoering van de geplande activiteiten, aangezien wij een beschikking in handen hebben en aan de verplichtingen hebben voldaan. Hij adviseerde de stichting evenwel rekening te houden met de publieke opinie en zoveel mogelijk samenwerkingsverbanden aan te gaan. Stichting KBF werd gevraagd om de gemeenschap omstandig te informeren, draagvlak te creëren, het plan goed uit te leggen en het milieubewustzijn te vergroten. De stichting is gelukkig al eerder hiermee begonnen. Met Stinapa en met het platform van milieuorganisaties Save Suriname zijn de eerste gesprekken reeds geweest. Voorgesteld werd om zeker ook een kennismakingsgesprek te plannen met minister Sewdien van LVV, waarvoor minister Tjon Ahung zich zou beijveren. Als tip gaf hij verder mee ons project een milieukleur te geven, waarop door ons is aangegeven dat dit aspect zeker ook is meegenomen in onze planning met betrekking tot educatieve en vormingsactiviteiten.

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening is er voor de bestemming van gronden, terwijl het uitgeven van gronden valt onder het ministerie van Grond en Bosbeheer, waarvoor momenteel een staatsbesluit in voorbereiding is. De wet op de Ruimtelijke Ordening zal als het goed is volgend jaar rond zijn. De minister maakt duidelijk dat de Cultuurtuin zijn hoogste prioriteit heeft. Zijn doel is het hele park een perceel ID nummer te geven en te registreren om het park te beschermen. Aan de minister werd bij aanvang van het gesprek het kinderboek (met CD) ‘Tranen van moeder aarde’ van Stichting KBF aangeboden, waarin het thema milieu behandeld wordt. De minister was er blij verrast mee en zei dat dit helemaal past in zijn milieubeleid. Aan het eind van het gesprek gaf de minister eveneens een boek aan de KBF-delegatie getiteld ‘De Milieu Atlas van Suriname’, tweetalig en rijk geïllustreerd uitgegeven door het NIMOS in december 1999.

Paramaribo, juli 2021
Agnes Ritfeld

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Stichting Kinderboekenfestival ontmoet milieuminister Tjon A Hing”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.