Televisieploeg ‘De Boekenbaas’ bezoekt Kinderboekendag Dothschool

In de maand juni bezocht een ploeg van het kindertelevisieprogramma ‘De Boekenbaas’ in Nederland gedurende 10 dagen Suriname. Het doel van hun bezoek was om opnamen over Surinaamse kinderen en kinderboeken te maken voor hun televisieprogramma. Via de auteur Cynthia McLeod werd het contact gelegd met het lid Agnes Ritfeld van het bestuur van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname. Omdat er in de periode van het bezoek van de filmploeg aan Suriname geen reguliere kinderboekenactiviteiten gepland waren, maar wij het een positief idee vonden, hebben we speciaal voor de opnamen een Kinderboekendag op de Dothschool georganiseerd en wel op vrijdag 9 juni.

Drie Surinaamse kinderboekenschrijvers, te weten Indra Hu, Hilli Arduin en Nowilia Tauwjoeram, hebben op die dag creatieve lees- en vertelactiviteiten voor de verschillende klassen ontplooid en in de Mediatheek waar er een themahoek was ingericht, werden filmopnamen gemaakt.

De filmploeg van ‘De Boekenbaas’ was zeer tevreden over de participatie van de leerlingen op deze kinderboekendag en het Televisieprogramma dat in Nederland werd uitgezonden is op You Tube te bekijken.

Stichting Kinderboekenfestival organiseert binnenkort een tweede kinderboekendag op de Saronschool.

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Televisieploeg ‘De Boekenbaas’ bezoekt Kinderboekendag Dothschool”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.