Uitverkoop van Surinaamse Kinderboeken

Stichting Kinderboekenfestival organiseeerde op zaterdag 30 november 2019 van 9.00 tot en met 12.00 uur een grote uitverkoop van door haar uitgegeven Surinaamse kinderboeken op het voorterrein van de Grote Stadskerk aan de Steenbakkerijstraat. De slogan was ‘LEZEN BETEKENT MEER WETEN!’ Als speciale actie kregen kopers bij aankoop van 4 kinderboeken één boek gratis erbij! Er waren kinderboeken vanaf SRD 5,- te koop. De overige prijzen van de boeken waren SRD 10,- (Roy kan drijven), SRD 15,- (This is me; Dit ben ik met mijn eigen cultuur, Patrick en Bello, Amaisa gaat op bezoek, Wat word ik later), SRD 17,50 (Amaisa gaat sparen, Amaisa gaat naar de poli, Belevenissen van een Muizenfamilie), SRD 22,50 (Geld moet rollen,  Dyompo’s reis) en SRD 25,- (Boomkikker zingt, Het Speeltuinfeest, Rozengeur voor oma Roos).

Het vrijwilligersteam bestond uit Helen Ost, Letitia Tjen Atak en Marita Akoy. De trekker van deze activiteit was Agnes Ritfeld. Omdat het een experiment betrof, werd er alleen via Radio Apintie met medewerking van Anne-Marie Sanches en via de digitale snelweg, per app, mail en facebook bekendheid gegeven aan deze uitverkoopdag. De Grote Stadskerk had gezorgd voor een grote tent en voor tafels om de boeken uit te stallen. In dezelfde tent werden ook huishoudelijke artikelen, tweede handskleding en schoeisel verkocht door enkele zusters en broeders van de Grote Stadskerk. Letitia Tjen Atak getroostte zich de moeite om vele voorbij wandelende mensen uit te nodigen om op het erf een kijkje te nemen bij de boekverkoopstand. Tussen 9.00 en 12.00 uur zijn er ongeveer 100 bezoekers en vrienden van het Kinderboekenfestival langs gekomen om kinderboeken te kopen, om de organisatie moreel te ondersteunen of om een babbeltje over leesbevordering te maken. Onder de bezoekers waren jongeren en ouderen, vrouwen en mannen, ouders en kinderen, Surinamers en buitenlanders, waaronder Nederlanders, Haïtianen, Guyanezen, Cubanen, Brazilianen.

De meest gekochte kinderboeken op deze verkoopdag waren: ‘Landen en volken’, ‘Lezen verbindt schrijver en kind’, ‘Wat word ik later?’, ‘Amaisa gaat op bezoek’, ‘Roy kan drijven’, ‘This is me’ en ‘De Belevenissen van een muizenfamilie’. De boeken ‘Landen en volken’ en ‘Lezen verbindt schrijver en kind’ à SRD 5,- gingen het hardst!

Er bleek ook vraag te zijn naar Bijbelse boeken, kleurboeken, de vroegere leesboeken van school ‘Wij en de wereld’ en ‘Loes en Mama’, alsook de kinderboeken van Gerrit Barron en tweede hands boeken.

De opbrengst van deze eerste uitverkoopdag van kinderboeken bedroeg SRD  750,-. Hieruit werd een vrijwillige bijdrage aan de Grote Stadskerk gegeven voor de genoten gastvrijheid. Het ligt in de bedoeling om in de toekomst vaker op de laatste zaterdag van de maand een uitverkoopdag van kinderboeken op een populaire plek in het stadscentrum te houden.

Alle kinderboeken die in de loop der jaren door Stichting Kinderboekenfestival zijn uitgegeven, kunnen op aanvraag geleverd worden. De boektitels en prijslijst staan elders op de KBF-website.

Paramaribo, december 2019

Agnes Ritfeld

Delen

Reakties

2 Reakties op “Uitverkoop van Surinaamse Kinderboeken”

  1. Els Jap-A-Joe 09/12/2019 om 11:01 am

    Waarom hoor ik dit pas op 10 dec???

  2. Els Jap-A-Joe 09/12/2019 om 11:03 am

    Ik wil heel graag nog Surinaamse kinderboeken kopen voor de bibliotherk The Hub op Flora

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.