Websites op het gebied van leesbevordering

www.leesplein.nl

Specifieke site voor kinder-en jeugdliteratuur, zowel gericht op volwassenen, kinderen en jongeren. In drie leeftijdscategorieen van 0- 4, 4-12 en 12-15 jaar. Bevat een projectenbank Taal en Lezen.

www.poetryinternational.org

Wereldwijd forum voor poezie. Gedichten, nieuws, recensies, essays, interviews en discussie.

www.literatuurplein.nl

Digitaal kennis- en ontmoetingsplein. Met o.a. een tijdbalk, prijzen, recensies, schrijver van de week en voorstellingen.

www.leestipmachine.nl

Twee machines waarmee jongeren leestips kunnen krijgen. Ontdek in 13 vragen wat voor lezer je bent. Ontvang 3 gratis leestips. Voor HAVO/ VWO tips voor leesdossier

www.boekenzoeker.org

Een zoekmachine voor wie op zoek is naar een goed boek. Te kiezen uit: Ik weet wat ik lees, als je op zoek bent naar een bepaald soort boeken. Geef me wat ik ben, als je een boek wilt dat past bij wie je bent en wat je interesses zijn. Zoeken op titel, auteur en trefwoord. Leesbevordering en literatuureducatie voortgezet onderwijs

www.schooltv.nl

Voor verschillende doelgroepen, o.a. Voortgezet Onderwijs. Inclusief schooltvbeeldbank. Meer dan 1700 educatieve clips.

www.krantindeklas.nl

Het gebruik van kranten in de les draagt bij aan taal- en informatievaardigheden, burgerschap en “mediawijsheid” (online) kranten kunnen gebruikt worden als informatiebron, maar ook als oefenmateriaal voor allerlei vaardigheden.

www.jeugdbibliotheek.nl

Hoewel deze site vooral gericht is op leerlingen van het basisonderwijs, is er ook leuke informatie te vinden op gebied van film, lezen en vrijetijdsbeleving voor leerlingen van brugklassen.

www.leesmij.nu

Leesmij.nu presenteert literatuur op een manier die aansluit bij de leefwereld van jongeren: via internet en met bewegende beelden.

www.kinderboekenfestival.org

Alle informatie over activiteiten van de Kinderboekenfestivals in Suriname.

www.leesfeest.nl

Onder recensies kunnen de leerlingen beoordeling van kinderboeken lezen.

Tip aan alle leerkrachten en opvoeders

Bekijk ook de websites die we voor de kids hebben opgenomen. Daar zijn creatieve en educatieve sites vermeld, die u zeker ook nuttig zal vinden.

Delen

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.