Educatieve websites voor kids

Kinderboekenfestival.org

Alle informatie over activiteiten van de Kinderboekenfestivals in Suriname.

Aftrekking

Met deze oefening die je online kan gebruiken oefen je aftrekkingen. Let op je kan het swf-bestand ook opslaan op de harde schijf en de oefening offline gebruiken. De oefeningen gaan tot 20, je kan de snelheid instellen. Open website.

Stellarium

Stellarium is een gratis open source planetarium voor je computer. Het toont een realistische 3D hemel, net als wat je kan zien met het blote oog, verrekijker of telescoop. Het wordt gebruikt in planetarium projectors. Voer je coördinaten in, en je bent vertrokken. Echt een prachtig programma voor de liefhebbers van sterren en planeten. Open website.

Lesmateriaal op Piekie.com

Op deze website wil Piekie de door haar gemaakte lesmaterialen delen met leerkrachten van basisscholen, ouders en andere belangstellenden. Deze lesmaterialen zijn gerangschikt onder diverse thema’s of te vinden bij de specifieke vakgebieden taal/lezen, spelling, rekenen en wereldoriëntatie. Veel plezier met het rondneuzen op”Piekie.com”. Om materialen te kunnen downloaden, moet u wel eerst even inloggen. Dit kan door middel van een gratis registratie. Open website.

Toporopa

Toporopa is bedoeld voor iedereen die de topografie van Europa beter wil leren kennen. Hierbij staat de kaart van Europa centraal. Er kunnen allerhande zaken geoefend worden: Eurolanden, rivieren, bergketens, gebieden, monarchieën, zeeën, metropolen, eilanden, hoofdsteden, vulkanen, vlaggen, havens, schiereilanden, veldslagen, zeestraten… En dat alles binnen een visueel erg aantrekkelijke omgeving. Open website.

Squla

Met Squla kunnen kids spelenderwijs leren. Dagelijks helpen onze spellen vele kinderen om te oefenen met diverse vakken. De educatieve spellen zijn vrijwel op ieder device te spelen. Open website.

Dyslexie oefeningen

Deze site bevat ondersteunende oefeningen voor lezen en spelling, speciaal voor leerlingen met dyslexie. Er zijn meer dan 1000 plaatjes, meer dan 3000 woorden en meer dan 20 oefeningen. Er zijn 7 verschillende niveaus en er is veel auditieve ondersteuning. Gebruik Microsoft Internet Explorer om het geluid goed te kunnen horen. Open website.

ICT in school

Deze website is gespecialiseerd in het innoveren, implementeren en integreren van ICT in het onderwijs. Hier vind je alle informatie over de nieuwste software, hardware en websites. Er komen er ook tips en ervaringen uit de praktijk aan bod. De overzichtelijke site is een grote bron met basisinformatie voor elke ICT -coördinator en voor geïnteresseerde directies en leerkrachten. Open website.

Digitale maatbeker

Wil je aan de slag met inhoudsmaten, een cilinder laten vollopen, laten leeglopen? Meten en vergelijken van inhouden? Dan kun je met deze tool aan de slag op het digitale bord. Eenvoudig en bruikbaar. Open website.

Vindingrijk – Creatief denken in onderwijs

Vindingrijk = inspiratie voor leerkrachten basisonderwijs die met creatief denken in de dagelijkse onderwijspraktijk aan de slag willen. Niet uitsluitend ingewikkelde theorie, maar vooral praktische lesideeën waarmee je morgen in de klas aan de slag kunt. Geef de kinderen in de klas creatievedenkkracht cadeau! Via deze website kan je zeker inspiratie opdoen. Open website.

Makkelijk Lezen Plein

Het internet staat vol met informatie over leesproblemen. De makers van deze website menen daar toch iets aan toe te kunnen voegen. Vele openbare bibliotheken hebben namelijk tegenwoordig een Makkelijk Lezen Plein, dat een goede ondersteuning biedt voor het leesonderwijs aan kinderen met leesproblemen. Je vindt er ideeën en tips om echt werk te maken van deze uitdaging. Open website.

Rekenen tot 100

Rekenen tot 100 kun je hier oefenen met staafjes en blokjes. In het beeld verschijnen een aantal staven (10-tallen) en losse blokjes (eenheden). Door deze op te tellen maak je een getal tot 100. Geef het antwoord door op het rekenmachientje het goede getal in te typen. Open website.

Media-educatiegame MonsterMedia

In deze game krijgen leerlingen een kijkje in de mediageschiedenis. Ze leren meer over de media die ze dagelijks gebruiken. Hoe betrouwbaar is de informatie op websites? Wat is het verschil tussen echte informatie en een advertentie? Hoe kwetsbaar ben je eigenlijk online? Denk aan een rekening voor online spelletjes, een virus op de computer of persoonlijke gegevens die openbaar worden gemaakt. Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag met de game. Deze richt zich op 4 thema’s: reclame, bronnen,beeldgebruik, sociale media. Hiermee stimuleert men verstandig gebruik van media en bewustwording van de invloed van media op het eigen denken en handelen. Open website.

Spelling Oefenen op Spelling.nl

Spelling oefenen, dat is toch moeilijk en saai? Helemaal niet! Door te oefenen met spelling wordt taal juist leuker. Wat je schrijft, komt dan namelijk beter over naar anderen. Met andere woorden: mensen begrijpen je beter. Open website.

Delen

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2024 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.