Cultuurtuin verandert niet in festivalterrein voor kinderen

Milieuorganisaties en personen die zich inzetten om de Cultuurtuin in zijn oorspronkelijke vorm te behouden, zijn bezorgd dat nadat delen aan particulieren waren uitgegeven, een ander deel nu zal veranderen in een locatie voor festivals voor kinderen. Ongeveer anderhalve hectare van de tuin is afgestaan aan ‘stichting Kinderboeken festival’ om een eigen locatie op te zetten.

Secretaris Agnes Ritfeld van de stichting verzekert dat de Cultuurtuin in zijn oorspronkelijke waarde wordt gelaten en vooral niet zal veranderen in een festivalterrein, naar het model van het bekende Kinderboekenfestival. Dat is enkele keren gehouden op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).

De bezorgdheid is ontstaan door een bord op het terrein waarin wordt aangekondigd dat daar de stichting een eigen locatie zal neerzetten. Ritfeld legt uit dat het terrein al langer dan tien jaar aan haar organisatie is toegewezen door het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer.  “Omdat wij zelf heel milieubewust zijn en de Cultuurtuin zeker niet willen ontwrichten, hebben we er al die jaren niets mee gedaan. De tijd is echter nu rijp dat we daar een cultuureducatie centrum opzetten voor kinderen.”

Volgens Ritfeld wordt bij het inrichten van de locatie het bos, de boom- en plantensoorten en de aanwezige fauna, zoals vogels en vlinders, niet aangetast. “Die zijn juist de kern van het educatiecentrum. De bedoeling is om kinderen al vanaf hun groeifase te leren over de natuur en hoe ermee om te gaan. “We willen hen op een praktische manier leren hoe belangrijk de natuur is en welke waarde die heeft voor het leven op aarde, maar vooral hoe met de natuur moet worden omgesprongen op een duurzame manier.”

Ritfeld zegt dat dit plan niet zonder medewerking van milieuverantwoorde organisaties zoals het Nationaal Instituut voor Milieu en Onderzoek in Suriname en de Suriname Conservation Foundation zal worden opgezet.

Bron: de Ware Tijd van 14 juni 2017 (Download PDF)

Foto’s

Hierbij wat indrukken van de voorbereidingen om te komen tot het KBF Educatiecentrum in de Cultuurtuinlaan. Deze activiteiten hebben in de periode tussen januari en juni 2017 plaatsgevonden.

Delen

Reakties

Eén reaktie op “Cultuurtuin verandert niet in festivalterrein voor kinderen”

  1. els jap a joe kroonenberg 14/07/2017 om 11:54 am

    Mooi! Ik ben beschikbaar

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.