Dagverslag KBF Para 2014 – Dag 1

De musical "Para is van ons!"

De musical “Para is van ons!”

Woensdag 28 mei 2014

Het kinderboekenboekenfestival Para is vanmorgen om 8.00 uur met de vlaggenparade van start gegaan op het voetbalveld tegenover het Districtscommissariaat Para. De regen van de afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat alle bezoekers zich bij aankomst op het festivalterrein een weg moesten banen tussen de modderpoelen, maar dat mocht de pret niet drukken. Zo gauw de zon begon te schijnen, was iedereen hoopvol gestemd dat het terrein spoedig beter begaanbaar zou zijn! Er waren 45 activiteitenstands, waarvan 12 stands voor leerlingen van de onderbouw, 12 voor middenbouwleerlingen, 15 voor de bovenbouw en het VOJ en 6 stands voor massa activiteiten, waaronder de computerstand, muurschilderen, poppenkast en karaoke muziek. De A. Wellesschool der EBGS heeft medewerking verleend, zodat de computeractiviteiten in de bibliotheekruimte van de school plaatsvinden.

Omstreeks 11.00 uur kwam DC Miranda poolshoogte nemen op het kinderboekenfestivalterrein en hij beloofde wat zand aan te rukken voor ophoging van de modderige delen van het terrein. Actieve Paranen op het gebied van kunst en cultuur hebben voor de jeugd speciale doek- en muurschilderactiviteiten opgezet. Verder hebben zij ook voor de inwendige mens zorg gedragen. Zowel de bezoekers als de standhouders hebben zich positief opgesteld en hebben alle ongemakken vanwege de hevige regenbuien getrotseerd.Voor het kinderboekenfestival Para heeft de Nederlandse Taalunie kinderboekenschrijvers uit het Nederlandssprekend taalgebied verenigd met Surinaamse kinderboekenschrijvers. In de bovenbouw werkt de auteur Anneke Scholtens uit Nederland samen met Marja Themen. In de middenbouw werkt de auteur Loekie Morales uit Sint Maarten samen Gerard Maynard en in de onderbouw werkt de auteur Marc de Bel uit Vlaanderen samen met Indra Hu. In de politiestand hebben de bezoekers kennis kunnen nemen van allerhande middelen waarvan de politie zich bediend. Het aantal festivalbezoekers in schoolverband bedroeg op de eerste ochtend ruim 1900. Voor de officiële opening van het Kinderboekenfestival Para op woensdagmiddag om 17.00 uur is er een bijzondere musical ingestudeerd door leerlingen van Para onder leiding van Sandra Purperhart.Het kinderboekenfestival Para is na Nickerie, Paramaribo en Marowijne het vierde en laatste festival van het jaar 2014.

De organisatoren van het kinderboekenfestival, de Stichting Projekten en de Stichting Kinderboekenfestival, zijn erkentelijk voor de ondersteuning die door verschillende personen, bedrijven en instanties is gegeven. We zijn echter nog lang niet uit de kosten voor dit festival en hopen dat velen spontaan nog een bijdrage zullen leveren!

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Dagverslag KBF Para 2014 – Dag 1”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.