Dagverslag KBF Paramaribo 2014 – Dag 1

Belangrijke gasten

Belangrijke gasten

Maandag 3 maart 2014 “Groene Dag”

Een stralende maandagmorgen en een prachtige dagopening: de vlag correct gehesen door de militairen en als speciale gasten werden drie bewonertjes van Huize Betheljada, de vice-president van de Republiek Suriname, de heer Robert Ameerali, de voorzitter van onze gastheer de Kamer van Koophandel en Fabrieken, de heer Henk Naarendorp, begroet en een speciale groet ging deze dag naar vrijwilliger mw Els Moor die al vanaf het begin aan het KBF meewerkt en de heer Aniel Padarath van het KKF die namens de gastheer alle mogelijke  steeds doet om het KBF goed te laten verlopen.

Ook de eerste groepen leerlingen, met name van de Cederboomschool deden mee aan de dagopening en natuurlijk ontbrak het themalied niet.

Toen barstte het feest los met meteen honderden kinderen, nieuwsgierig en opgewonden en vrolijk. In korte tijd waren alle stands bezet en was iedereen lekker bezig. Er werd gezongen, geluisterd, getekend, gekleurd, geknutseld, geschilderd en natuurlijk voorgelezen.

En zo verliep de ochtend, 5.000  kinderen hebben genoten van alles wat er geboden is en hebben nagedacht over het thema van dit KBF: groeien. “Opgroeien kun je niet alleen, denk aan de wereld om je heen!”

De middag van de eerste dag was natuurlijk bestemd voor de officiële opening. Om vijf uur verzamelden de genodigden zich in de grote hal waar het schoolkoor van de St. Stefanusschool het themalied zongen, begeleid door een grote groep danseressen die een speciale dans hebben ingestuurd.

Kinderen van Huize Betheljada op bezoek bij KBF

Kinderen van Huize Betheljada op bezoek bij KBF

Daarna begon de openingsceremonie, vier belangrijke personen in de Surinaamse gemeenschap werden ingeleid door beelden uit hun jeugd te weten, de heer Henk Naarendorp (KKF), de heer Nardi Johans (SCF), Steven Alfaisi (Staatsolie), de heer Melvin Bouva (DNA) die daarna de kinderen toespraken en vooral adviseerden veel te lezen en goed hun best te doen op school.

Een belangrijk moment was de ondertekening van een protocol van samenwerking tussen de Kamer van Koophandel en het bestuur van het Kinderboekenfestival waarin het KKF met het KBF afspreekt dat tot en met het jaar 2016 de festivals plaats mogen vinden op het KKF-terrein. Vanzelfsprekend leverde dit een groot applaus vanuit de zaal op!

Vervolgens was er nog een activiteit, acht mensen hadden onder hun stoel een puzzelstuk gevonden en werden uitgenodigd om op het podium de puzzel te maken, gelukkig ging dat vlot vooral omdat het ontbrekende stuk door de voorzitter van de Stichting KBF werd ingebracht.

En toen was het tijd voor de musical “Lezen verbindt schrijver en kind”. In een flitsende show passeerden verhalen en gedichten uit het boekje “Lezen verbindt schrijver en kind” de revue waarna het spannende verhaal “De Groentenwedstrijd” ten tonele werd gebracht. De musical was prachtig, in schitterende costuums zagen we de tomaat, de ui, paksoi, bruine bonen, een ei, madame jeanette, soepgroente en paprika voorbij komen en wie het boek gelezen heeft weet al wie de wedstrijd gewonnen heeft….

Met een luid applaus voor Sandra Purperhart en haar acteurs/zangers/dansers sloten we een succesvolle eerste dag van het Kinderboekenfestival Paramaribo 2014 af!

Foto’s

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Dagverslag KBF Paramaribo 2014 – Dag 1”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.