Een trouwe KBF-standhouder, Els Jap-A-Joe, is ons voorgegaan!

Op elk van de 45 Kinderboekenfestivals in Suriname was Els Jap-A-Joe aanwezig! Vanaf 1999 was Els een vaste KBF-standhouder met haar zelf ontwikkelde activiteit ‘Geheimschrift’, waaraan ieder jaar een verrassende uitbreiding werd gekoppeld. De activiteitenstand van Els was van verre herkenbaar aan de kleurrijke doeken, die in de stand waren opgehanden en vol beschreven waren met teksten in allerlei vreemde lettertekens! Els genoot altijd met volle teugen van de uitvoering van haar activiteit, ondanks het feit dat sommige kinderen vaak veel meer tijd en aandacht nodig hadden om de ‘geheimen’ achter de tekens te ontdekken, dan zij had berekend! In de loop der jaren heeft Els Jap-A-Joe veel aan zelfstudie gedaan en diverse boeken aangeschaft om haar activiteit ‘Geheimschrift’ spannend te houden!

Het was voor Els Jap-A-Joe altijd een groot genoegen als het Kinderboekenfestival in één van de districten Nickerie, Coronie, Saramacca, Para, Brokopondo, Marowijne, Commewijne of in het binnenland werd georganiseerd. Ze ging altijd mee en was altijd tevreden over de (soms oncomfortabele) logeergelegenheid en de lokatie van haar activiteitenstand! Genieten van de natuur, zwemmen, wandelen, gezonde ontspanning, de gezamenlijke maaltijden, thema-gesprekken voeren soms tot diep in de nacht, allemaal onvergetelijke momenten van Els tijdens de vele trips met de Kinderboekenfestivalkaravaan! Els Jap-A-Joe klaagde nooit, maar ze wist uit elke omstandigheid iets positiefs te halen en moedigde overige standhouders aan om dat ook te doen! Twee jaar geleden schreef ze nog op de website van Stichting Kinderboekenfestival over haar jarenlange ervaringen op het kinderboekenfestival. Zie de website: www.kinderboekenfestival.org.

Elisabeth (Els) Jap-A-Joe – Kroonenberg, geboren op 15 februari 1948 in Nederland, overleed vrij plotseling op 21 juni 2020 te Paramaribo. Tot voor de uitbraak van de Coronacrisis is Els Ja- A-Joe nog actief geweest als gids bij de tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn’ van de Anne Frank Stichting voor VOJ-scholieren in Wees Paraat. Van 5 tot en met 13 maart 2020 heeft zij met hart en ziel honderden jeugdigen kennis bijgebracht over de bijdrage van Suriname tijdens de tweede wereldoorlog, over Jozef Nassy en over Anne Frank. We mogen zeggen dat Els altijd met heel veel toewijding haar bijdrage heeft geleverd aan educatie en vorming van onze jeugd!
Wij zijn dankbaar voor haar trouw en haar enorme inzet!
Wij zullen haar blijven gedenken!

Aan de kinderen en familieleden van Els Jap-A-Joe wensen wij heel veel sterkte toe!

Paramaribo, 25 juni 2020

Agnes Ritfeld,
Secretaris Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname

Delen

Reakties

Eén reaktie op “Een trouwe KBF-standhouder, Els Jap-A-Joe, is ons voorgegaan!”

  1. Carlo A. Schuster 26/06/2020 om 9:59 pm

    Gecondoleerd. May she R.I.P.

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.