In Memoriam Carmelita Joan Welles

Vrolijke Carmelita Welles

“Want als wij leven, het is voor de Here, en als wij sterven, het is voor de Here. Hetzij wij dan leven, hetzij wij sterven, wij zijn des Heren!” Romeinen 14:8

Op donderdag 11 juni 2020 overleed in haar woning te Voorburg in het district Commewijne CARMELITA JOAN WELLES na een periode van ziekte. Zij werd geboren op 29 november 1966 te Paramaribo en heeft jarenlang met veel genoegen de financiële administratie gedaan voor Stichting Kinderboekenfestival. Aan haar kinderen Valerie Fris en Ismaël Cairo, alsook aan haar moeder, zuster en broers wensen wij van Stichting Kinderboekenfestival Gods troost toe!

Wat heeft Carmelita Welles voor het Kinderboekenfestival betekend?

Ongeveer 15 jaar lang is Carmelita een stonfutu geweest van het Kinderboekenfestival. Op verschillende manieren is zij bij dit mega-evenement met soms wel 5.000 kinderen per dag betrokken geweest! Carmelita heeft niet alleen als boekhouder van het kinderboekenfestival gewerkt, maar ze onderhandelde met de drukker om de nieuwe kinderboeken op tijd te leveren en zij organiseerde mede de distributie van kinderboeken naar scholen, bibliotheken en boekwinkels! Carmelita heeft onder andere ook een grote rol gespeeld bij de boekverkoop tijdens en na het kinderboekenfestival, ze werkte aan de inventarisatie van onze kinderboeken en op het kinderboekenfestival was ze altijd een wrokomira!!! Carmelita was bijna altijd bezig te tellen, wat haar bij het afscheid van een vrijwilliger uit Nederland de bijnaam ‘Calculerende Carmelita’ opleverde! Bij de onvergetelijke kinderboekenfestivals in de districten en in het binnenland had Carmelita altijd ook de coördinatie van één van de bussen, die vol met gezellige standhouders, stagiaires, vrijwilligers en vracht meereed in de Kinderboekenfestivalkaravaan! Veel KBF-standhouders wilden graag in de ‘bus van Carmelita’ zitten, omdat zij dan verzekerd waren van een stevig ontbijt!!! Carmelita was altijd gul, de inwendige mens had voor haar prioriteit en voor elk probleem bedacht zij een oplossing! Tijdens het kinderboekenfestival buiten de stad mocht niemand met een half gevulde maag naar zijn of haar activiteitenstand gaan! Gedurende de pauze controleerde zij of iedereen van bol en stroop was voorzien! Natuurlijk hield ze ook van gezonde ontspanning met swit’ tori’s nanga lafu! Haar uitbundige, aanstekelijke lach herkende iedereen!

Carmelita bij KBF voorleeswedstrijd

Carmelita bij KBF voorleeswedstrijd

Carmelita was altijd zeer beleefd, bescheiden, erg opgewekt en heel positief! Ze was een diep gelovig mens! Een lied dat wij allemaal van haar geleerd hebben en dat als ‘Carmelita’s lied’ de geschiedenis in ging, luidt: ‘U komt de eer en glorie toe, halleluja! U bent de Koning op de troon, halleluja! U heb ik lief, ik prijs Uw naam, halleluja, halleluja, halleluja!’ (Opwekking no. 131)

Wij denken met vreugde en dankbaarheid terug aan onze geliefde Carmelita Welles en danken God dat wij met haar als trouwe en hulpvaardige stonfutu van het kinderboekenfestival samen hebben mogen werken! Wij geloven dat de Here Carmelita een mooie plaats in Zijn Koninkrijk heeft bereid! Zij ruste in de vrede des Heren!

Paramaribo, 16 juni 2020
Agnes Ritfeld,
Secretaris van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname

Delen

Reakties

7 Reakties op “In Memoriam Carmelita Joan Welles”

 1. L. Jap A Joe 18/06/2020 om 3:56 pm

  May she rest in peace.

 2. Carlo A. Schuster 18/06/2020 om 5:37 pm

  Wat een schok. Bij deze mijn oprechte deelneming. R.I.P.

 3. Marieke Westerbeek-Ovink 18/06/2020 om 5:42 pm

  Mooie herinneringen aan een warm, mooi mens

  • Carine 19/06/2020 om 12:11 pm

   Ach, wat verdrietig. Die lach herinner ik me zeker nog goed. Sterkte

 4. Rodney Meye 19/06/2020 om 12:01 am

  Rip zus

 5. Aly Hilberts 19/06/2020 om 1:42 pm

  Zoveel goede herinneringen aan haar. Wat zullen haar dierbaren haar missen. Sterkte toegewenst!

 6. Vanda 22/06/2020 om 5:23 pm

  Bijzondere Carmelita… inderdaad een mooi mens met een hele aanstekelijke lach. We hebben vaak mooie gesprekken gehad in de auto als ik haar af en toe een lift gaf van het werk naar huis. Rust zacht Carmelita.

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.