Participatie Stichting Kinderboekenfestival in Energiebeurs

Schoolkinderen leren omgaan met energie

Van maandag 8 tot en met donderdag 11 oktober jl. participeerde de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname in de allereerste Energiebeurs in Suriname, georganiseerd door de NV Energiebedrijven Suriname. Het was de eerste keer sinds het Kinderboekenfestival van februari 2016 dat de stichting weer aan een publieke beursactiviteit deelnam en niet zonder succes!

De hoofdgedachte achter deelname aan deze Energiebeurs was om het Kindereducatiecentrum van Stichting Kinderboekenfestival te introduceren. Stichting Kinderboekenfestival is namelijk doende een Kindereducatiecentrum op te zetten aan de Kanagalaan in de Cultuurtuin, waar permanente educatie van kinderen zal plaatsvinden door middel van leesactiviteiten, spelactiviteiten, creatieve activiteiten, bewustwordingsactiviteiten, onderzoeksactiviteiten, voorlichtingsactiviteiten, workshops het gehele jaar door!

Stichting Kinderboekenfestival had speciaal voor de jeugd educatieve activiteiten ontwikkeld, waaronder leesmateriaal over energie, een gezelschapsspel over energie, een tentoonstelling van artikelen die energie verbruiken, vertoning van animatiefilmpjes over zuinig energieverbruik.

Met haar twee activiteitenstands stond de stichting tijdens de Energiebeurs in het centrum van de belangstelling, vanwege het feit dat zowel jongeren als ouderen via het kleurrijke Energiespel spelenderwijs bewust werden gemaakt van begrippen als hernieuwbare energie, electrische energie, efficiënt omgaan met energie, zonne-energie, biomassa, fotosynthese.

De Energiebeurs werd gehouden op het complex van het Lalla Rookh gebouw en was van dinsdag tot en met donderdag geopend van 10.00 uur ’s morgens tot en met 21.00 uur. De officiële opening vond plaats op maandag 8 oktober van 18.30 tot 20.30 uur en werd, na het welkomstwoord van EBS directeur Rabin Parmessar, verricht door Vice President Ashwin Adhin. Daarna verzorgde DNA voorzitter, Jennifer Geerlings-Simons een inleiding over schone energie. Het thema van de Energiebeurs waarin 15 bedrijven en organisaties participeerden, was ‘Energie besparen is een trend’ en de beurs had tot doel het verhogen van de bewustwording over het efficiënt omgaan met energie en de voordelen van hernieuwbare energie.

Het nieuwe Energiespel van het Kindereducatiecentrum van Stichting Kinderboekenfestival, heeft alle dagen veel belangstelling getrokken. Ruim 400 bezoekers hebben tijdens de energiebeurs kennis gemaakt met het Energiespel. Het werd gespeeld met individuele personen en in groepsverband, met volwassenen en met kinderen. De EBS directeur vroeg op de openingsavond meteen een Engelse vertaling van het spel aan, terwijl de DNA voorzitter een exemplaar voor de DNA bestelde. Voorzitter Proeve van Stichting Kinderboekenfestival gaf aan dat de rechten voor het door ons ontwikkeld Energiespel eerst veilig gesteld moeten worden! Het ligt in de bedoeling het Energiespel op korte termijn aan scholen en instellingen te koop aan te bieden.

 

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Participatie Stichting Kinderboekenfestival in Energiebeurs”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.