Stichting Kinderboekenfestival maakt handboek voor Energie Educatie

Het Kindereducatiecentrum van Stichting Kinderboekenfestival heeft in oktober 2018 met een zelf ontworpen Energiespel geparticipeerd in de eerste Energiebeurs in Suriname, georganiseerd door de N.V. Energiebedrijven Suriname, de EBS. Het Energiespel was een opstapje naar de uitvoering van het project ‘Productie Handboek Energie Efficiëntie en Hernieuwbare Energie’ bestemd voor leerkrachten van basisscholen en VOJ-scholen.

De ondertekening van het contract voor de uitvoering van dit project, dat gefinancierd wordt door de IDB, vond plaats in juli 2018.

Sindsdien is het voorbereidingswerk aangevangen en zijn er diverse gesprekken met stakeholders gevoerd.

De mascotte van het Energieproject van Stichting Kinderboekenfestival is Watje!

Zodra Watje ergens opduikt, is Stichting Kinderboekenfestival actief op het gebied van energie-educatie.

De eerste fase van uitvoering van dit project bestaat uit een aantal veldbezoeken aan verschillende bedrijfsafdelingen van de EBS, waaronder:

  1. de Energie-opwekkingsafdeling
  2. de Energie-transmissieafdeling
  3. de Energie-distributieafdeling.

Tijdens het eerste oriëntatiebezoek op donderdag 3 januari 2019 werd door de heer Sital, superintendent Diesel Power Plant 2 van de EBS aan de Saramaccastraat, een uiteenzetting gegeven van alle activiteiten die deze EBS-afdeling ontplooit om energie op te wekken en inzicht gegeven in de units, machines en apparatuur die hiervoor nodig zijn!

Het was zeer interessant om te horen hoeveel werk de EBS moet verzetten om alle burgers in Suriname van energie te kunnen voorzien, wat de piektijden van energieverbruik zijn, hoe de energieleveranciers elkaar aanvullen en waarom het waterpeil van de waterkrachtcentrale te Brokopondo zo scherp in de gaten moet worden gehouden! De informatie over de betekenis van de Brokopondostuwdam, was bijzonder leerrijk! Het was een eye opener om te vernemen hoeveel EBS-ers in actie komen en hoe snel er oplossingen gezocht worden, wanneer er stroomstoringen zijn bijvoorbeeld door mastaanrijdingen.

Stichting Kinderboekenfestival hoopt omstreeks juni 2019 de educatieve handboeken gereed te hebben!

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Stichting Kinderboekenfestival maakt handboek voor Energie Educatie”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.