Aanbieding kinderboekenpakket van Stichting KBF aan minister Marie Levens van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur

Minister Marie Levens

De Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname heeft in verband met de start van het nieuwe schooljaar een pakket kinderboeken aangeboden aan minister Marie Levens van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

De minister heeft de volgende kinderboeken van Stichting Kinderboekenfestival ontvangen:

 1. Boomkikker zingt geschreven door Carrine Fraanje
 2. Amaisa gaat sparen samengesteld door Stichting KBF
 3. De tranen van moeder aarde +cd geschreven door Sylvana Resida
 4. Tintel en Jamal samengesteld door Stichting KBF
 5. 5. Duku, de geheimzinnige munt geschreven door Indra Hu
 6. Dyompo’s reis om de wereld geschreven door Orlando Emanuels
 7. Geld moet rollen geschreven door Cynthia MacLeod
 8. Rozengeur voor oma Roos geschreven door Coby Pengel
 9. Het Speeltuinfeest geschreven door Coby Pengel
 10. 10. Roy kan drijven geschreven door Henna Goudzand Nahar
 11. LEES JE WIJS! Hoe bevorderen we leesplezier bij kinderen? Creatieve verwerkingsvormen bij Surinaamse kinder- en jeugdliteratuur samengesteld door Els Moor.

Met dit gebaar geeft Stichting Kinderboekenfestival aan dat zij het beleid van de minister van Onderwijs wenst te ondersteunen. Diverse keren heeft de minister van onderwijs de samenleving erop gewezen dat bij veel leerlingen het begrijpend lezen nog niet is wat het wezen moet! Er wordt te weinig gelezen en bij het leesonderwijs op de basisschool ligt het accent voornamelijk op het technisch lezen.

Kinderboekenfestival 2016 Paramaribo

Om deze redenen heeft Stichting Kinderboekenfestival zich de afgelopen 20 jaren ingezet om kinderen in ons land tot lezen aan te sporen door creatieve leesbevorderingsactiviteiten aan te bieden. De jaarlijkse kinderboekenfestivals hadden als belangrijk oogmerk het vergroten van leesplezier! Als kinderen eenmaal ervaren hebben hoe plezierig lezen is, hoeveel ontspanning lezen kan bieden en hoe veel je door lezen te weten komt, zullen zij op latere leeftijd ook graag lezen! De hoofdactiviteiten van het kinderboekenfestival waren voorlezen, zelf lezen, praten over het gelezene en creatieve verwerking van het gelezene, naast voorlichting, educatie en vorming! Lezen betekent meer weten!

Het vorig schooljaar is vanwege de coronapandemie anders dan normaal verlopen. Het nieuwe schooljaar 2020/ 2021 begint ook niet zoals gebruikelijk met een vijfdaagse schoolweek. Gelukkig zijn er voldoende Surinaamse kinderboeken binnen het bereik van kinderen, in de schoolbibliotheken, in de CCS Bibliotheken en in de boekwinkels, waarmee leerlingen hun voordeel kunnen doen. Scholen die nog niet over deze en andere Surinaamse kinderboeken beschikken, kunnen de boeken bestellen bij Stichting Kinderboekenfestival of een aanvraag doen via het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Paramaribo, oktober 2020

Agnes Ritfeld

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Aanbieding kinderboekenpakket van Stichting KBF aan minister Marie Levens van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.