Bespreking Kinderboeken

Stichting KBF zal vanaf nu regelmatig kinderboeken via de website bespreken. De eerste boekbespreking betreft een bijzonder boek dat onze Stichting onlangs uit Nederland ontvangen heeft van de in Suriname geboren auteur Josephina Doest. Als verpleegster heeft de zorg voor mensen een belangrijke rol gespeeld in haar leven. Tijdens haar huwelijk, waarin twee zonen werden geboren, heeft Josephina Doest met haar gezin in Brazilië, in Australië en in Amerika gewoond. Tegenwoordig is ze woonachtig in Nederland en haar echtscheiding is aanleiding geweest voor het ontstaan van haar allereerste kinderboek ‘Hoe ‘Mijn Mama’ haar Oude naam weer Nieuw werd’. De auteur heeft met haar debuut roos geschoten, want vooral in Suriname zijn er nog weinig pogingen ondernomen om dit ‘gevoelig onderwerp’ voor kinderen bespreekbaar te maken.

Het mooiste van dit kinderboek is dat het tweede deel bestaat uit een werkboekje, aan de hand waarvan de leerlingen zelf enkele creatieve opdrachten rondom het verhaal en het onderwerp kunnen uitvoeren en bij wijze van herhaling enkele vragen kunnen beantwoorden.

Stichting Kinderboekenfestival juicht deze initiatieven om via boeken educatie en vorming van onze kinderen prioriteit te geven bijzonder toe! We zijn de auteur Josephina Doest zeer erkentelijk en zeggen haar en haar counterparts in Suriname, familie J. Jaeger, bij deze hartelijk dank voor de toegezonden boeken, waarmee groepen kinderen in Suriname aan de slag kunnen.

Delen

Reakties

2 Reakties op “Bespreking Kinderboeken”

  1. Olivia Figaroa 19/10/2017 om 11:47 pm

    Prima iniatief.

  2. els jap a joe 20/10/2017 om 3:39 pm

    Blij weer eens wat van KBF te horen

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.