Dagverslag KBF Paramaribo 2014 – Dag 4

Tranen van Moeder Aarde

Tranen van Moeder Aarde

Donderdag 6 Maart 2014 “Dag van Sport en Spel”

Vanzelfsprekend begon deze dag met een stevige ochtendgymnastiek, verzorgd door een van onze long-time-friends Claudia Hartman die het hele team flink in beweging heeft gebracht. Het begon met “Twee emmertjes water halen…” en eindigde met het themalied “Heel het leven is groeien..”. Hijgend maar geheel energized en opgewekt ging iedereen naar de eigen stand en werkplek.

Weer bezochten zo’n 5000 kinderen met hun leerkracht het KBF en genoten van alle verschillende activiteiten. Groepjes die even moesten wachten, werden onmiddellijk aangespoord om met de hoelahoep aan de slag te zijn dus er zullen vrijdagochtend best kinderen met spierpijn zijn opgestaan.

In het theater konden de kinderen die te vroeg waren, naar een mooie film kijken. Op een andere plaats staan grote witte borden waar iedereen op mag schilderen. Zo ontstaan prachtige schilderijen die op zaterdag zullen worden aangeboden aan de Mr. Huberstichting, Staatsolie, het Ministerie van Onderwijs en ’s Lands Hospitaal.

De middag begon met een geweldige damwedstrijd: 12 jonge dammers probeerden een punt te scoren tegen de jeugdkampioen van Suriname, Niaaz Salarbaks. Niaaz is 18 jaar en leerling van de middelbare school, maar heeft al internationale waardering verdiend met zijn damprestaties. Hij heeft 3 maal een tafel van 12 spelers verslagen, niemand heeft ook maar één puntje behaald maar volgens Niaaz zijn er heel wat damtalenten bij en hij raadt alle kinderen aan om flink te oefenen zodat volgend jaar misschien een van de kinderen kan winnen van Niaaz (of misschien remise spelen)!

Het was de dag van sport en spel dus het sporten was ook ’s middags een hoogtepunt. Met zo’n 15 hoelahoepels hebben heel wat kinderen flink met de heupen gedraaid. Dit alles onder de bezielende leiding van Claudia Hartman, de directrice van een nieuwe lagere Het Gouden Hart die sport en bewegen een zeer warm kloppend hart toedraagt.

De prijsuitreiking na de speurtocht was natuurlijk weer een drukte van belang en heel wat kinderen gingen blij met een prijsje naar huis.

Foto’s

Delen

Reakties

Eén reaktie op “Dagverslag KBF Paramaribo 2014 – Dag 4”

  1. Pita Parole 07/03/2014 om 11:32 pm

    fantastisch om als vrijwilliger deze Dagverslagen zo snel al te mogen ontvangen… en prettig om alle info te lezen en foto’s te zien…. want ben je druk bezig met het aanbod in de eigen stand, zodat je niet van alle activiteiten op het terrein op de hoogte bent. maar veel vrijwilligers zijn niet op de hoogte van mogelijkheid een abonnement te nemen…. s.v.p. AANDACHT HIERVOOR en de vrijwilligers hierover mailen……

    het zou nog completer zijn indien ook ALLE TV en/of RADIO UITZENDINGEN en/of artikels (met bronvermelding) in de Dagverslagen komen… want ik heb verschillende uitzendingen bij toeval gezien en de geinterviewde standhouders daarmee gecomplimenteerd… maar wisten ze zelf NERGENS van af!!!
    TIP: probeer alle impressies over KBF van afgelopen week op CD te bestellen en kopieer die voor allen!!!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.