Lancering Kindertelevisieprogramma ‘Trots op ons bos!’

Met genoegen nodigt de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF) u uit voor de launch van het programma “Trots op ons bos”, een educatief programma over het milieu, dat in samenwerking met het NIMOS/REDD+ is ontstaan. Het thema is “Het bos, het milieu, ons voortbestaan, onze toekomst”.

Het Kindereducatiecentrum van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname is in ontwikkeling. In de Cultuurtuin worden in samenwerking met enkele partners, voorbereidingen getroffen om een Kindereducatiecentrum op te zetten. Educatie en vorming zijn onontbeerlijk voor de opvoeding van kinderen. Stichting Kinderboekenfestival wil hierop inspelen door kinderen, opvoeders, scholen en organisaties een ‘natuurrijk educatiecentrum’ aan te bieden, waar over diverse onderwerpen zoals biodiversiteit, hernieuwbare energie, milieubescherming, klimaatverandering, gezonde leefstijl, op een unieke manier gelezen, gekeken, geluisterd en geleerd kan worden!

In opdracht van het NIMOS/REDD+ programma heeft de stichting een educatief televisieprogramma over het milieu ontwikkeld, dat vanaf februari 2019 via diverse televisiezenders zal worden uitgezonden.

De bedoeling van dit programma is jongeren liefde voor het milieu bij te brengen in het algemeen en in het bijzonder liefde voor ons land. Het programma is uitgevoerd met een groep kinderen in de hoofdrol, waarbij onder begeleiding van deskundigen zes educatieve films zijn geproduceerd. De opnames zijn gemaakt in 5 natuurgebieden, te weten in de Cultuurtuin, in het Mangrovebos te Coronie, in de Botanische tuin, in het Peperpot Natuurpark te Commewijne, in het Savannebos te Zanderij I en in het Vlinderpark te Lelydorp.

U bent  van harte uitgenodigd de start van dit programma met ons mee te maken. Zodoende kunt u nader kennismaken met ‘Trots op ons bos!’ en door uw aanwezigheid de kans op succes van dit programma verhogen.

Datum: Zaterdag 09 februari 2019
Tijd: 10.00-12.00 uur (inloop 9.30 uur)
Locatie: TBL Cinemas, Hermitage Mall

Met de launch wordt de uitzending van deze educatieve films in gang gezet.

Namens het KBF- bestuur,

Agnes Ritfeld

Delen

Reakties

3 Reakties op “Lancering Kindertelevisieprogramma ‘Trots op ons bos!’”

  1. Aly 07/02/2019 om 10:58 am

    Wat fantastisch lieve Astrid dat jull weer zulke mooie activiteiten ontplooien. Heel veel zegen en succes toegewenst!

  2. Els Jap-A-Joe 07/02/2019 om 11:32 am

    Helaas al allerlei afspraken

  3. Emerita Kenswuel-Esajas 07/02/2019 om 11:39 am

    Super gefeliciteerd

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.