Stichting KBF maakt kindertelevisieprogramma ‘Trots op ons bos!’

Filmopnames milieuproject aan zee in Coronie

Sinds september 2018 heeft Stichting KBF in opdracht van Milieuorganisatie NIMOS en het REDD+ programma een educatief project in uitvoering met als thema ‘Het bos, het milieu, ons voortbestaan, onze toekomst!’

Wij maken een serie televisieprogramma’s over ons milieu en de bedoeling is dat alle mensen in ons land hierdoor meer aandacht zullen gaan schenken aan het milieu, beter zullen omgaan met onze bossen en veel meer gaan houden van Suriname! De titel van de serie televisieprogramma’s is ‘Trots op ons bos!’ en vanaf januri 2019 zal de serie op de televisie te zien zijn.

We zullen in deze programmaserie een reis maken langs verschillende soorten milieugebieden van ons land en veel leren over onze bossen!

Omdat lezen erg belangrijk is in het leven, zullen wij in elk programma een fragment voorlezen uit een boek over ons milieu. Lees ook mee, want lezen betekent meer weten!

Wat kunnen wij in het kinderprogramma ‘Trots op ons bos!’ verwachten? Eerst zullen wij leren over het ontstaan en de ontwikkeling van de Cultuurtuin. Daarna reizen wij naar het district Coronie om te leren over onze Mangrovebossen. Vervolgens maken wij kennis met Natuurpark Peperpot in het district Commewijne, waar wij leren over de geschiedenis, de bodem, de flora en de fauna. Verder gaan wij naar het Zanderijbos om veel te leren over de savannes. En tot slot bezoeken wij de Vlindertuin te Lelydorp om te ontdekken hoe een pop zich tot vlinder ontwikkelt en welke waarde vlinders voor ons leven hebben.

Het themalied van dit programma luidt:

Het bos, denk eraan: WIJ ZIJN HET BOS!
Wees trots, jij en ik, wij zijn het bos!
Wij zullen leren onszelf te respecteren,
het bos, rivieren, dieren, het milieu!

Milieu, het gaat om ons voortbestaan!
Leer snel beter daarmee om te gaan!
Voor onze toekomst, de flora en de fauna
is liefde voor Gods schepping alles waard!
Het bos, denk eraan: WIJ ZIJN HET BOS!
Wees trots, jij en ik, wij zijn het bos!

In het programma zullen wij ook kennis maken met enkele instrumenten die wij gebruiken om in het bos de details, bijvoorbeeld kleine insecten of larven goed te kunnen waarnemen. Wij leren onder andere over het gebruik van een verrekijker en een vergrootglas. Aan het eind van elke uitzending wordt er een opdracht gegeven en we nodigen alle kinderen uit om actief hieraan mee te doen.

De uitgevoerde opdracht kan je tot uiterlijk 10 dagen na de uitzending inleveren in de speciale opdrachtenbus bij het Jeugdcentrum aan de Dokter Sophie Redmondstraat 172 of digitaal via: info@kinderboekenfestival.org.

Delen

Reakties

2 Reakties op “Stichting KBF maakt kindertelevisieprogramma ‘Trots op ons bos!’”

  1. Els Jap-A-Joe 09/12/2018 om 8:37 am

    Ik kijk helaas nooit meer tv

  2. Marcel Leune 09/12/2018 om 10:11 am

    Wanneer wordt dit uitgezonden? Op welk kanaal?

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.