Stichting KBF participeert in Cul Speurtocht

Op zondag 28 maart 2021 organiseerde Tropenbos Suriname in samenwerking met Stichting Nationale Parken (Stinapa) een educatieve en sportieve Speurtocht in de Cultuurtuin in het kader van Wereldbossendag op 21 maart en het 40 jarig bestaan van Stinapa.

Een KBF-groep bestaande uit drie kinderen en drie volwassenen participeerde in deze activiteit. De stagiaire Cinama Bendt van de Academie voor Hoger Kunst en Cultuuronderwijs, studierichting Cultureel Vormingswerk had de leiding over de drie kinderen. Zij waren herkenbaar aan een grijze trui met een grote vlinder, waarop KBF Kindreducatiecentrum stond geschreven.

De KBF-groep bestaande uit Cinama Bendt, Jason Dors, Klai-Sia Alamakee en Klai-Jen Alamakee, was omstreeks 7.45 uur in de Cultuurtuin aanwezig voor de aanmelding en registratie en rond 9.00 uur werden de kinderen opgeroepen om te starten. Tegen 11.30 uur waren ze klaar met de speurtochtactiviteiten.

De opdrachten gingen over de geschiedenis van de Cultuurtuin, de verschillende bomen in de tuin en ook over Surinaamse sporters.

De kinderen reageerden heel positief op de opdrachten en vonden het fijn om er samen over na te denken en de antwoorden en de “schatten” op te zoeken.

De stagiaire Cinama Bendt vond het erg motiverend en heel fijn de activiteit voor te bereiden en uit te voeren. De KBF-deelnemers hebben de speurtocht over het algemeen als bijzonder leerzaam en kennisverrijkend ervaren. Enkele minpunten waren dat de afstand voor kinderen iets te lang was en dat er veel gedumpt afval of milieuvervuiling in het bos te zien was. Verder hadden de kinderen last van bijen en muskieten. Van Stichting Kinderboekenfestival ontvingen Jason Dors, Klai-Sia Alamakee en Klai-Jen Alamakee een boekenpakket als dank voor hun deelname aan deze speurtocht.

Van de Werkgroep Kindereducatiecentrum waren bij de activiteit aanwezig Letitia Tjen-atak, als stagebegeleider van Cinama Bendt en Christio Wijnhard, als milieudeskundige, bekend van de ‘Busi Taki’ filmserie. Zij hebben tijdens de speurtocht o.a. netwerkgesprekken gevoerd met de voorzitter van Stinapa, de directeur van Tropenbos Suriname en andere organisatoren.

Paramaribo, april 2021
Agnes Ritfeld

Delen

Reakties

Er zijn nog geen reakties. We horen graag van je. Laat ons weten wat je denkt over “Stichting KBF participeert in Cul Speurtocht”!

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet gepubliceerd worden.

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Abonneren

Geef je email adres op om je te abonneren op nieuwe updates op onze website.


Copyright © 2021 de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname (KBF). Alle rechten voorbehouden.